Sport

Brazil multivitamin miatt bukhatott meg a top100-as teniszező

Pozitív doppingtesztet produkált Nicolas Jarry, a chileiek teniszezője, így felfüggesztették a játékjogát. A világranglistán jelenleg 78. helyen álló, 24 éves játékos novemberben adott vizeletmintájában találtak tiltott szert, ligandrolt és sztanozololt.

Jarry az Instagram-oldalán azt írta, sohasem használt tiltott anyagot a pályafutása során, és minden lehetséges módon küzd az ártatlanságának bebizonyítása érdekében.

„Ez életem egyik legnehezebb pillanata. Tavaly novemberben egy Davis-kupa-csata alkalmával két vizeletvizsgálatot is végeztek. Az első tiszta volt, de a másodikban tiltott anyagokat fedeztek fel. Ezeknek az anyagoknak a szintje annyira hihetetlenül alacsony volt, hogy az nem segített volna a teljesítményemen.”

Szeretném tisztázni, hogy teniszezőként szándékosan vagy tudatosan soha, semmit nem szedtem, és teljes mértékben ellenzem, elítélem a doppingot.

„A következő napokban és hetekben minden időmet annak szentelem, hogy megtudjam, honnan származnak ezek az anyagok. Egyelőre úgy tűnik, hogy az orvosom által ajánlott, Brazíliában gyártott multivitamin keresztszennyeződése állhat a háttérben. Dolgozunk az ártatlanságom bebizonyításán, az ITF-nek felajánlottam a teljes együttműködésemet.”

A teniszező meghallgatásának egyelőre nincs időpontja.

Kiemelt fotó: Patrick HAMILTON / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik