Sport lineup

Őrületes potyagólt kapott az NHL-ben egy kapus

Nem ritkán, szinte soha nem látni olyan potyagólt, mint a szombati Colorado Avalanche-Pittsburgh Penguins meccsen. A találkozó második harmadának hajrájában Gabriel Landeskog emelte be a korongot az ellenfél harmadába, a senki földjére, de a pakk olyan furán pattant, hogy ebből lett a gól.

Matt Murray kapus ugyanis elszámította magát és a furcsa gellert kapó korong a lepkés kesztyűje mellett egyenesen a hálóban landolt.

Arról lehet vitázni, mennyire volt kapushiba, de az is biztos, hogy nem kapura szánta az Avalanche játékosa a korongot. A Penguins egyébként a potyagól dacára is nyerni tudott 3-3 után egy hosszabbításban lőtt góllal.

Az Ottawa Senators játékosai ugyan nem láthatták, milyen gól esett Coloradóban, de azért biztosra mentek, amikor Colin White és Marcus Hogberg egymás hegyén hátán védte a lövéseket. A hosszabbításban előbb a Thomas Chabot piszkálta el a korongot, majd kapus és White közösen mentettek. Ezután Hogberg még egy szenzációsat védett, aztán fejbe is lőtték, végül pedig a kapuvasról perdült ki a korong.

Rejtély, hogy nem lett gól a jelenetből, de elnézve a tűzijátékot, de a gólnélküli hosszabbítást követő szétlövést így is elbukta az Ottawa.

Eredmények – NHL, alapszakasz

Colorado Avalanche-Pittsburgh Penguins 3-4, hosszabbítás után
Carolina Hurricanes-Arizona Coyotes 3-0
Detroit Red Wings-Ottawa Senators 3-2, szétlövés után

Kiemelt kép: Matthew Stockman/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik