Sport

Balhé a kosárlabda NB I-ben: „Nem tűröm el, hogy az ellenfél edzője anyázza bármelyik játékosomat”

Rögtön két szoros mérkőzéssel indult 2020 a férfi kosárlabda NB I-ben, a DEAC 94-92-re nyert Kaposváron, míg az Atomerőmű a Kecskemét otthonában győzött 105-99-re a 14. fordulóban. Utóbbi találkozót követően elég parázsra sikerült a sajtótájékoztató a bb1.hu cikke szerint.

Előbb két játékos, Lóránt Péter és Marko Djerasimovic értékelt, utóbbi megemlített egy affért, ami a lefújás után történt, de részletekbe nem ment bele. Nem úgy, mint a kecskemétiek vezetőedzője, Forray Gábor, aki mindkét csapatot és a hangulatot is dicsérte, majd így folytatta:

„Mindenképpen meg kell jegyeznem azt is, hogy mi történt a végén, mert a nézők csak annyit láttak, hogy vitatkoztunk a lefújás után, ami után megint engem szidtak. Én vagyok a csapat edzője, én felelek értük, és ki kell, hogy álljak a játékosaimért.

Én nem tűröm el, hogy az ellenfél edzője anyázza bármelyik játékosomat. Mélységesen fel vagyok ezen háborodva. Nem egyszer, a mérkőzésen többször, és a mérkőzés végén is.

Ha vége van egy meccsnek, úgy illik, hogy gratulálunk a győztesnek, és nem anyázunk. Én azt gondolom, hogy ez elfogadhatatlan. Ezen nem tudok napirendre térni. Bármit meglehet, de azt, hogy az édesanyját valakinek szidjuk, többször is, én azt gondolom, hogy ez nem korrekt. Ez nem a sporthoz tartozik, és ez nem von le a paksiak győzelmének érdeméből semmit. Jól játszottak, megérdemelten nyertek. Nem azért vagyok mérges, mert kikaptunk. Büszke vagyok a csapatomra, mert egy nagyon jó erőkből álló, jól felkészített Pakssal ki-ki meccset játszottunk. Veszítettünk, ilyen a sport. Lesz, amikor majd nyerünk, lesz amikor kikapunk, de emellett nem mehetünk el szó nélkül. Itt rengeteg gyerek van kint az akadémiából, a szülők kérdezik, hogy mi történt…” – mondta Forray, és miközben erről beszélt, a nyilatkozata közben olykor el-elmosolyodó paksi vezetőedző, Branislav Dzunic felállt a helyéről és otthagyta a sajtótájékoztatót.

A videón 3:24-től látható mindez:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik