Sport

Szépen halad a kijelölt úton a férfi vízilabda-válogatott

A férfiválogatott 15 fős kerete

Kapusok: Nagy Viktor (Szolnok), Vogel Soma (FTC)
Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (Szolnok), Erdélyi Balázs (OSC), Hárai Balázs (OSC), Hosnyánszky Norbert (Eger), Jansik Szilárd (FTC), Mezei Tamás (FTC), Manhercz Krisztián (OSC), Nagy Ádám (Miskolc), Pohl Zoltán (FTC), Sedlmayer Tamás (FTC), Varga Dénes (FTC), Vámos Márton (FTC), Zalánki Gergő (FTC)

Szűkítette a január 12-26. között a Duna Arénában megrendezendő Európa-bajnokságra készülő keretét Märcz Tamás, a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya, aki 15 játékossal utazik el a hétvégi, cuneói nemzetközi tornára.

„Amit előzetesen elterveztünk, azt maradéktalanul elvégeztük. Kimondottan jó intenzitású edzéseken vettek részt a játékosok, helyenként az izomláz is jelentkezett, ami ebben az időszakban be volt kalkulálva” – nyilatkozta Märcz Tamás a szövetség honlapján.

A szövetségi kapitány szerint ott tart a válogatott, ahol ebben az időszakban tartania kell, a csúcsformától messze, de az arra kijelölt úton szépen haladva. Elmondta, hogy az összes kerettaggal elégedett, mindenki jól dolgozott, magas figyelemmel, magas intenzitással.”

Märcz Tamás a hétvégi tornára 15 játékost vihet, így szűkített a kereten: a kapus Kardos Gergely és a center Német Toni marad itthon.

„Azt kértem tőlük, hogy továbbra is legyenek készenléti állapotban, hogy bármikor számíthassunk rájuk. Kardos Gergő klubcsapatával, az Egerrel egy nemzetközi tornán szerepel majd, ezt megbeszéltem edzőjével, Dabrowski Norbival, míg Német Toni olyan egyéni programot kapott, amely segít abban, hogy nem várt esetben azonnal bevethető legyen.”

A cuneói torna programja

Január 3., péntek
19.00: Egyesült Államok-Magyarország
20.30: Olaszország-Görögország

 

Január 4., szombat
19.00: Görögország-Magyarország
20.30: Egyesült Államok-Olaszország

 

Január 5., vasárnap
10.30: Görögország-Egyesült Államok
12.00: Olaszország-Magyarország

Kiemelt fotó: Derencsényi István/MVLSZ

Ajánlott videó

Olvasói sztorik