Sport

A kézilabdaedző, aki Mourinhónak képzeli magát

Kurta-furcsa véget ért Nenad Perunicic és Nedeljko Jovanovic közös munkája a szerb férfi kézilabda-válogatott élén: utóbbi két és fél héttel az Európa-bajnokság kezdete előtt egy sms-ből tudta meg, hogy többet nem ő a nemzeti csapat másodedzője.

A szövetségi kapitányi posztra tavaly ősszel kinevezett Perunicic (aki 2005-2006-ban a Szeged játékosa is volt) a korábbi világbajnoki bronzérmes társat, Nedeljko Jovanovicot kérte fel segítőnek. A 2006-ban egy hónapig szintén Szegeden szereplő egykori irányító azonban karácsonykor kapott egy sms-t kollégájától, hogy a továbbiakban már nem ő a segítője.

Őszintén szólva, a januári Európa-bajnokság előtt nem számítottam ilyesmire

mondta Jovanovic.

„Felhívtam telefonon Nenandot, de nem vette fel. Meg akartam kérni, hogy készítsen videót a válogatott két legutóbbi, októberi felkészülési mérkőzéséről, és ossza meg azt a játékosokkal. Három órával a hívás után üzenetet kaptam, az állt benne, nem dolgozhatunk tovább együtt, mert nem ugyanúgy látjuk a dolgokat” – panaszkodott Jovanovic.

Hozzátette, ez természetesen a szövetségi kapitány döntése, minden jót kíván a fiúknak az Európa-bajnokságon, és reméli, jobban teljesítenek, mint a legutóbbi, idei világbajnokságon, ahol csak a 18. helyet csípték meg.

„Ami történt, nem egyedi eset, Perunicic sohasem válaszolt a telefonhívásaimra, korábban is csak sms-ben kommunikált.”

Úgy gondolom, azt hiszi magáról, hogy ő José Mourinho.

Jovanovic elmondta, ez az a pont, ahol végleg elege lett a szerb kézilabdázásból, és a továbbiakban külföldön szeretne dolgozni.

Kiemelt fotó: SVEN SIMON / dpa Picture-Alliance

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik