Sport

Szabadlábra helyezték Erdei Zsolt egykori klubtársát

Bő nyolc hónapos fogva tartást követően, 300 ezer eurós óvadék és az útlevele ellenében kiengedték, így immár szabadlábon védekezhet a korábbi bokszvilágbajnok Felix Sturm, írta a fightnews.com portál.

Mivel a fotósok és az újságírók a kölni börtön előtt várták, Sturmot saját kérésére autóval szállították el, és néhány kilométerrel később engedték szabadon ott, ahol a felesége már várta.

A 40 éves bosnyák-német ökölvívót áprilisban, Kölnben vették őrizetbe, majd a bíróság döntése nyomán letartóztatásba helyezték (állítólag 5,8 millió eurós) adócsalás és doppingszerekkel való visszaélés vádjával.

A kölni kerületi bíróság előtt novemberben kezdődött büntetőeljárásban legkésőbb 2020. február 27-ig kell meghozni az ítéletet, amely akár tíz év börtönbüntetés is lehet.

Sturm 2001-ben kezdte pályafutását a profik között (az Universumban többek között Erdei Zsolt is a klubtársa volt), 40 győzelem és három döntetlen mellett öt vereség a mérlege.

Ugyanakkor 2016 óta nem lépett szorítóba, mivel akkortájt doppingvétségen érték, ez év elején azonban bejelentette visszatérési szándékát.

Kiemelt fotó: SVEN SIMON / dpa Picture-Alliance

Ajánlott videó

Olvasói sztorik