Sport

Egy idei világbajnokáról megfeledkezett az úszószövetség

Kínos esetre hívta fel a figyelmet Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke: a Magyar Úszó Szövetség vasárnapi ünnepségén 2019 öt világbajnoka közül a paraúszó világbajnok Illés Fannit kifelejtették.

„Nagy tisztelettel vagyok Wladár Sándor, a Magyar Úszószövetség elnöke iránt, kevés hozzá mérhetően elkötelezett és szenvedélyes sportvezetőt ismerek. Mindazonáltal nem mehetek el szó nélkül amellett, hogy a tegnap esti rendezvényen nem köszöntötték 2019 paraúszó világbajnokát, Illés Fannit, az ezüst- és bronzérmes Pap Biankát és a bronzérmes Száraz Evelint. Öt világbajnoka volt a magyar úszósportnak 2019-ben: Hosszú Katinka, Kapás Boglárka, Rasovszky Kristóf és Milák Kristóf mellett Fanni is megszerezte ezt a címet. Biztos vagyok benne, hogy ez csak egy tévedés volt, mindenféle szándékosság nélkül, másképp nem is lehetett, hiszen tudom, hogy a MÚSZ elkötelezett a paraúszás mellett.

De ettől még tegnap este a lányoknak, edzőjüknek, Szabó Álmosnak, és a Magyar Paralimpiai Bizottság vezetőinek rossz volt a szájíze. Sajnálom, hogy így esett…. De megyünk tovább, irány Tokió!” – írta Szabó közösségi oldalán.

Illés Fanni is posztolt, azt írta:

Itt egy kis segítség az integráció jelentéséről mindazoknak, akik még így 2019-ben sincsenek tisztában a jelentésével.

Kiemelt fotó: Youtube

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik