Sport

Még a fideszesek fele sem akarja mindenáron az atlétikai vb-t

Még az 50 százalékot sem éri el a Fidesz szavazói közül azoknak az aránya, akik gyakorlatilag feltétel nélkül támogatják, hogy Budapest rendezze meg a 2023-as atlétikai világbajnokságot – derül ki abból az országos felmérésből, amelyet a Medián közvéleménykutató cég végzett, és amelynek főbb eredményeit a hvg.hu ismerteti.

  • A Fidesz szavazói közül 47 százalék támogatja, 30 százalék semmiképp sem, 19 százaléknyian pedig úgy vannak, ha sokba kerülne, inkább ne legyen. (4 százalék nem tudta.)
  • Az ellenzéki szavazók 57 százalék mondta, hogy semmiképp se rendezzen az ország atlétikai vébét, mindössze 15 százalék támogatta, 23 százaléknyian voltak azok, akik az ellenzéki oldalról azt mondták, ha drága, inkább ne legyen. (5 százalék nem tudta.)
  • A pártnélküliek fele (49 százalék) ellenezte a rendezést, 21 százalék feltétel nélkül támogatta, 19 százalék a költségektől tette függővé. (11 százalék nem tudta.)

Ha nem nézzük a pártpreferenciákat, akkor az összesített eredmények szerint a budapesti atlétikai vb-t a megkérdezettek alig 28 százaléka támogatja mindenképpen. 21 százalék csak akkor, ha nem kerül sokba, 45 százalék pedig semmiképpen sem támogatja. (6 százaléknyian nem akarták vagy tudták megválaszolni a kérdést.)

Akik feltétel nélkül vagy csak akkor támogatják a projektet, ha az nem drága, azoknak az egyötöde máris meggondolta magát, amikor meghallották, hogy – a mostani állás szerint – legalább 130 milliárd forintba kerülne az egész cécó.

Kiemelt kép: Fotó: Bielik István / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik