Sport

Fair play-díjat kapott a férfi kardcsapat

Fair play-díjat vehetett át a magyar férfi kardcsapat a Nemzetközi Vívó Szövetség (FIE) lausanne-i gáláján a világbajnoki nyilatkozatáért. A júliusi vébén a fináléban sorozatban harmadszor lettek világbajnokok dél-koreaiak, miután 45-44-re verték a magyar csapatot.

Vívó-vb: hajszálon múlt a magyar kardválogatott vb-címe
Ha sokkal szorosabban is, mint 2017-ben (45-22), de ezúttal is elvesztette a kardcsapat világbajnoki döntőt Magyarország. Pedig az első négy asszó után vezettünk, Korea végül 45-44-re nyert és kiénekelte a szánkból a sajtot.

A döntő után azonnal felmentették a zsűripárost, amely sokak szerint csúnyán belenyúlt az összecsapásba. Az újságírók több kérdést is intéztek a vívókhoz ezzel kapcsolatban, de a kétszeres olimpiai bajnok így felelt:

Természetesen voltak kétes találatok, de nem emiatt kaptunk ki, nem szeretnénk erre fogni a vereséget.

Ezután csapattársaihoz fordult, és kérdésére Szatmári András, Decsi Tamás és Gémesi Csanád is megerősítette ugyanezt.

A FIE illetékesei már akkor jelezték, hogy sportszerűnek tartják a nyilatkozatot, és a csapat tagjai utóbb meghívót kaptak a közgyűlést követő gálavacsorára, ahol Aliser Uszmanovtól, a nemzetközi szövetség elnökétől vehették át a fair play díjat.

A junior párbajtőrcsapat is díjazott lett, a világranglista élén végzett ugyanis az Andrásfi Tibor, Bende Bence, Koch Máté, Nagy Dávid alkotta négyes.

Kiemelt kép: hunfencing.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik