Sport

Kim Rasmussen kihirdette a keretet a vb-rajtra

Kim Rasmussen megnevezte azt a 16 játékost, akivel nekivág a magyar női kézilabda-válogatott a Japánban szombaton kezdődő világbajnokságnak. A két kimaradó Kiss Nikoletta és Pásztor Noémi, ők nem lépnek pályára a torna elején.

Nagyon nehéz volt meghozni a döntést, hogy melyik 16 játékost nevezzük be a vb-rajtra, de ez kellemes teher, mert mindegyik kerettag nagyon jól dolgozott az elmúlt időszakban, mindenkivel elégedett lehettem

mondta Kim Rasmussen a szövetség honlapjának.

„Végül három kapussal kezdjük meg a vb-t, mindannyian jó formában védtek a Szöul Kupán, és egymás után kell többféle stílusú ellenféllel szemben pályára lépnünk. Úgy érzem, mindegyik poszton kiegyensúlyozottak vagyunk, több lehetőséggel. Várjuk a szombati rajtot!”

A torna során majd három cserére lesz lehetőség a keretben.

A magyar válogatott szombaton délelőtt 10 órától kezdi meg a szereplését, az első ellenfél Kazahsztán lesz. Az MTI cikke szerint Rasmussen elmondta, hogy nem sok felvétel áll rendelkezésükre a kazah csapatról, és bár ezeket délután megtekintették, elsősorban a saját játékukra, illetve annak tökéletesítésére szeretnének összpontosítani szombaton. A dán edző azt tervezi, hogy mindenkit pályára küld a kazahok ellen. Bár sejti, hogy az első 10-15 perc még nehézkes lesz csapata számára, de bízik benne, hogy a játékosai mihamarabb levetkőzik a tornák elejére jellemző idegességüket.

Hangsúlyozta: a győzelem mellett az a célja, hogy jó meccset játsszanak Kazahsztánnal, mert ha ez megvalósul, akkor nem lehet kérdés, hogy simán győznek.

Ezzel a kerettel kezdjük a vébét

Kapusok: BÍRÓ Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), KISS Éva (Győri Audi ETO), TRIFFA Ágnes (DVSC Schaeffler)

Jobbszélsők: FALUVÉGI Dorottya (Győri Audi ETO), LUKÁCS Viktória (FTC-Rail Cargo Hungaria)

Jobbátlövők: KLUJBER Katrin (FTC-Rail Cargo Hungaria), KOVÁCS Anna (DVSC Schaeffler)

Irányítók: KOVACSICS Anikó (FTC-Rail Cargo Hungaria), TÓTH Gabriella (Érd), VÁMOS Petra (DVSC Schaeffler)

Beállók: SZABÓ Laura (Érd), TÓVIZI Petra (DVSC Schaeffler)

Balátlövők: HÁFRA Noémi (FTC-Rail Cargo Hungaria), TOMORI Zsuzsanna (Siófok KC)

Balszélsők: MÁRTON Gréta (FTC-Rail Cargo Hungaria), SCHATZL Nadine (FTC-Rail Cargo Hungaria)

Kiemelt kép: MTI/Kovács Tamás

Ajánlott videó

Olvasói sztorik