Sport

Megvan, hol folytatja 2020-ban Mick Schumacher

Sokan már a Forma-1-ben is megnéznék a legendás hétszeres világbajnok Michael Schumacher fiát, Mick Schumachert, ám erre még mindenkinek várnia kell. A 2020-as szezonban ugyanis ismét a Forma-2-es Prema istállónál versenyez majd a 20 éves pilóta.

Azt gondolom, hogy a következő idény már könnyebb lesz a számomra, mert az idén megismertem a versenyautót, a pályákat, valamint tisztában vagyok vele, hogy hogyan kell eredményesen teljesíteni egy versenyhétvégét a Forma-2-ben

– nyilatkozta Mick Schumacher, akinek változatlanul az a célja, hogy a Forma-1-ben szerepeljen, de elmondása szerint csak jót jelenthet a számára, ha további tapasztalatokat szerez eggyel alacsonyabb kategóriában.

Az olasz istálló csütörtökön, az idényzáró Abu-Dzabi Nagydíj helyszínén hozta nyilvánosságra a 2020-as pilótáinak nevét: a 20 esztendős Schumacher mellett a Forma-3-as sorozat orosz bajnoka, Robert Shwartzman kap lehetőséget.

Schumacher az első Forma-2-es idényét teljesíti az idén, és a szezonzáró két futam előtt a 12. helyen áll az összetettben.

Kiemelt kép: Lars Baron/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik