Sport

Kiakadt a bírókra és csalást emlegetett a Veszprém edzője

Már tavasszal is közel állt a bravúrhoz a Ferencváros férfi kézilabdacsapata a Veszprém elleni hazai NB I-es mérkőzésén, akkor a bajnok csupán egy góllal, 27-26-ra nyert az Elek Gyula Arénában.

A Fradi kézisei megizzasztották a Veszprémet
Még mindig százszázalékos a Szeged és a Veszprém az NB I-ben.

Kedden hasonlóan szoros csata zajlott a pályán, a Fradi az első félidőben végig vezetett, majd a 18-17 előnyt követően a 37. percre három találattal lépett el (23-20). A televíziós felvételeken látszott, hogy a veszprémiek vezetőedzője, David Davis ekkor már majd felrobbant a kispad mellett, fenyegetően lépett fel az Altmár Kristóf, Horváth Márton bírópárossal szemben, segítőjével Pérez Carlossal együtt bent állt a pályán, azonban a játékvezetők – egy sárga lapon kívül – semmilyen szankciót nem alkalmaztak ellene.

A mérkőzést végül a Veszprém 35-30-ra megnyerte, Davis szerint azonban a márciusi és a mostani mérkőzés is azért lehetett szoros, mert a játékvezetők belenyúltak a meccsbe.

Tavaly is és idén is nehéz meccset játszottunk a Fradival, de tavaly is és idén is belenyúltak a bírók a mérkőzésbe. Minden tiszteletem az FTC-é, és sajnálom, hogy ezt kell mondanom. Tiszta faultokat nem fújtak be a beállóinkkal szemben, és nem azért, mert nem látják, hanem mert nem akarják. Sajnos ezt érzem, és tényleg, sajnálom, hogy ezt kell mondanom

– nyilatkozta a meccset követő sajtótájékoztatón.

Megkérdeztük a Ferencvárost is a történtekről, a vezetőedző, Horváth Attila reagált Davis kirohanására.

„David Davis valószínűleg az Andreas Nilsson elleni védekezésre gondolt, hiszen ő játszott a második félidőben, és megítélésem szerint ő volt a győzelmük kulcsa. A svéd beálló támadójátéka erősen véleményezhető, hogy belefér-e a szabályok adta lehetőségekbe. Játékosaim ugyanannyit engedtek maguknak védekezésben ellene, mint amennyit ő támadásban ellenük. A helyzetbe kerülésért nagyon tág repertoárt engedett meg magának, a legtöbb ilyen mozdulata szabálytalan volt, arról nem is beszélve, hogy sokszor már a földet érve szerez gólt, ezeket az eseteket nyugodtan vissza lehet nézni a felvételeken.

De egyébként Nilsson játéka olyan, hogy ha az én csapatomban játszik, akkor szabályosnak látom, ha az ellenfélnél, akkor szabálytalannak.

Viszont nem gondolom, hogy ezen múlt volna az eredmény, nem kérdés, hogy a Veszprém sokkal jobb csapat, és egyébként is felőrlődtünk a végére a test-test elleni küzdelemben. Azt, hogy David Davis és Carlos Perez hogyan viselkedett a mérkőzésen, nem hiszem, hogy az én tisztem lenne megítélni, de nem gondolom, hogy bármelyik klub edzője is megengedheti magának azt, hogy játék közben bemenjen a pályára, és megfenyegesse a fiatal játékvezetőket. Ezúton is szeretnék gratulálni a Veszprémnek a megérdemelt győzelemhez, és sok sikert kívánok a csapatnak a Bajnokok Ligájában!”

Horváth Attila egy időkérésnél a meccs közben is azt sulykolta játékosaiba, hogy ne hagyják magukat:

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

FTC férfi kézilabda (@ftc_ferfi_kezilabda) által megosztott bejegyzés, Nov 27., 2019, időpont: 3:00 (PST időzóna szerint)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik