Sport

Sohasem látott magyar sikert hozott a türelem és a taktika

Nem mindennapi bravúrt hajtott végre a magyar siklóernyős válogatott a hétvégén zárult argentin világkupa-versenyen, ahol a 30 nemzetből a második helyen végzett.

A hat versenynap összeredményét a csapatok aznapi három legjobb versenyzőjének eredménye adja, tehát a nagy csapatlétszám óriási előny. A dobogós csapatatok közül az első franciák 14-en, az olaszok 15-en voltak, tehát az ötfős magyar csapat eleve háromszoros esélyhátránnyal indult, ennek ellenére a 12,195 pontot szerző franciáktól mindössze 195 ponttal maradt el.

A nőknél Honti Adél közel 100 pontos előnnyel lett első, ez az összetettben a 37. helyhez volt elég. Takáts Pál bronzérmet szerzett, Vértes Balázs a 14., Rácz Balázs a 15., Budai Péter pedig a 32. helyet szerezte meg.

A Szabad Magyar Szónak Simonics Péter szövetségi kapitány elmondta, a körülmények nem igazán kedveztek a versenyzőknek. A terep is ismeretlen volt, a gyakran, és helyenként igen gyorsan változó időjárási körülmények miatt az is előfordult, hogy le kellett mondani az aznapi repüléseket. Ezen a világbajnokságon többnyire a türelemé és a taktikáé volt a főszerep.

Simonics megjegyezte, hogy a magyar siklóernyőzés méltatlanul mellőzött sport, pedig az eredmények önmagukért beszélnek.

Kiemelt fotó: Youtube

Ajánlott videó

Olvasói sztorik