Sport

Kihirdette a világbajnokságra utazó keretet a vérző szívű dán kapitány

Kim Rasmussen szövetségi kapitány kihirdette az olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajnokságra készülő magyar válogatott 18 fős szűk keretét.

Úgy érzem, ez a jelenlegi legjobb csapat, bízom benne, hogy eredményesek leszünk a világbajnokságon. Bevallom, a balátlövő poszton volt a legnehezebb döntenem, és vérzett a szívem a kimaradókért, ugyanakkor a világbajnokság után ismét nyitottá válik a keret. Mivel a legjobb csapatot akarjuk kiállítani a tornára, szerencsés, ha sokan akarják a sikert

– idézi a magyar szövetség honlapja Kim Rasmussent.

Picit meglepő talán, hogy az idén teljesen mellőzött Kovács Anna is bekerült a csapatba, akiről tavasszal nem volt jó véleménnyel a dán szakember, de mint Rasmussen elárulta, minden szempontból nagyszerű formát mutatott az ősszel.

Némi meglepetés, hogy a 28 fős bő keretből a Ferencváros átlövője, Debreczeni-Klivinyi Kinga, valamint a Debrecen irányítója, Lakatos Rita sem utazik Japánba.

A november 30. és december 15. közötti vb-n a magyarok Kazahsztán, Szenegál, Spanyolország, Románia és Montenegró csapatával szerepelnek azonos csoportban. A középdöntőbe az első három helyezett jut. A világbajnokság győztese kijut a tokiói olimpiára, a 2-7. helyezettek olimpiai selejtezőt játszhatnak jövő márciusban.

A magyar kézilabda-válogatott vb-kerete

kapusok:
Bíró Blanka (Ferencváros), Kiss Éva (Győr), Triffa Ágnes (Debrecen)
jobbszélsők:
Faluvégi Dorottya (Győr), Lukács Viktória (Ferencváros)
jobbátlövők:
Kiss Nikoletta (Érd), Klujber Katrin (Ferencváros), Kovács Anna (Debrecen)
irányítók:
Kovacsics Anikó (Ferencváros), Tóth Gabriella (Érd), Vámos Petra (Debrecen)
beállók:
Szabó Laura (Érd), Pásztor Noémi (Ferencváros), Tóvizi Petra (Debrecen)
balátlövők:
Háfra Noémi (Ferencváros), Tomori Zsuzsanna (Siófok)
balszélsők:
Márton Gréta (Ferencváros), Schatzl Nadine (Ferencváros)

tartalékok:
Janurik Kinga (Érd), Szikora Melinda (Siófok), Kovács Anett (Békéscsaba), Hámori Konszuéla (Vác), Lakatos Rita (Vác), Bordás Réka (Debrecen), Debreczeni-Klivinyi Kinga (Ferencváros), Kopecz Barbara (Békéscsaba), Hársfalvi Júlia (Siófok), Puhalák Szidónia (Győr)

Kiemelt kép: Lukasz Laskowski/PressFocus/MB Media/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik