Sport

„Volt egy kis kiabálás az öltözőben”

Az olaszok elleni, végjátékban elveszített mérkőzést követően – 3–4, hosszabbítás után – 3-2-re verte a japánokat a magyar jégkorong válogatott Gdanskban, az EIHC-tornán. Jarmo Tolvnanen szövetségi kapitány egészen lefiatalított csapata szinte U25-ös válogatottnak felel meg, így nem csoda, hogy kezdetben nehezen találta a fonalat az európaihoz szokatlan stílusban hokizó japán válogatott ellen.

Az első harmadban 2-0-ra húzott el, Ivamoto Judzsi csapata. A 0-0-as középső játékrészt követően az utolsó felvonásban hatalmas nyomás alá helyezte ellenfelét válogatottunk és Sebők Balázs, Erdély Csanád, majd 17 másodperccel a vége előtt újra Sebők találatával fordítani tudott a magyar csapat.

„A harmadik harmad közepéig azt játszottuk, amit kellett – a vége viszont nem sikerült jól. A magyarok mindent beleadtak, nem volt vesztenivalójuk, hatalmas nyomást helyeztek ránk, mi pedig ezt nem bírtuk el a legvégén” – ismerte el a japán szövetségi kapitány.

Tolvnanen úgy látta, csapata fokozatosan érzett rá a kellemetlen és szokatlan japán stílusra.

A második harmadunk talán az eddigi legjobbunk volt. Amikor futsz az eredmény után, tudod, hogy türelemre van szükséged, ez végül meg is hozta a gyümölcsét

– fogalmazott a kapitány.

A két gólpasszt is jegyző Galló Vilmos viszont azt is elárulta, mitől ébredt fel a csapat.

Az edzőnk a szünetben nyomott egy ébresztőt, az öltözőben volt egy kis kiabálás, meglett az eredménye: a második harmadtól uraltuk a meccset, s a vége remekül sikerült, nagyon örülünk! – világított rá az edzői praktikára az F KooKoo (FIN) 23 éves korongozója a szövetség honlapján.

NÉGY NEMZET TORNÁJA, GDANSK

Magyarország–Japán 3–2 (0–2, 0–0, 3–0)

további eredmény: Olaszország–Lengyelország 2–0 (0–0, 0–0, 2–0)

vasárnap 13.00: Lengyelország–Magyarország

Ajánlott videó

Olvasói sztorik