Sport

Lékai Máté megúszhatja a műtétet

November 2-án Kielcében a harmadik Bajnokok Ligája csoportmérkőzését is elbukta a Telekom Veszprém kézilabdacsapata, de nem csak a meccset, hanem Lékai Mátét, a csapatkapitányát is elveszítette. A 31 éves irányító egy felugrást követően leérkezés közben szenvedett hátsó keresztszalag-sérülést, az ellenfél sportszerű játékosai támogatták le a pályáról.

Lékai Máté súlyos sérülést szenvedett
A Veszprém válogatott irányítója idén már nem léphet pályára.

„A dolgok mai állása szerint az a jó hírem, hogy a válogatott és a klubom orvosa szerint is megúszhatom a műtétet, ami pályafutásom tizedik operációja lenne. Csúnyán megdagadt a térdem, annyira kell kímélnem és pihentetnem, amennyire csak tudom, várakozni a vérömleny felszívódására, és csak azután következhet a rehabilitáció és a fokozatos erősítés hosszú folyamata” – nyilatkozta a nemrégiben kisebb vállsérülése miatt rövidebb kényszerszünetet tartó Lékai Máté az SzPress Hírszolgálatnak.

A rossz hír az, hogy az év hátralévő részében lemaradok a csapatom minden mérkőzéséről, kezdve a szombati Meskov Breszt elleni BL-összecsapástól, egészen a december 14-i, Zagreb elleni SEHA Liga-mérkőzésig.

Lékai így négy BL- és ugyanennyi SEHA-mérkőzésen is csak szurkoló lehet, de kihagyja a december 7-i, Szeged elleni hazai rangadót is.

„Remélem, hogy nem rosszabbodik a térdem állapota, és valóban elkerülöm a műtétet. Sajnos már bőven van tapasztalatom arról, mit is jelent sérültnek lenni” – tette hozzá az irányító, akinek az újabb sérülése miatt kérdésessé vált a jövő januári Eb-szereplése is.

Kiemelt fotó: Facebook/Veszprém Handball Team

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik