Sport

Beismerte a brit kerékpárosok korábbi orvosa, hogy rendszeresen hazudott

Beismerte a Brit Kerékpáros-szövetség és a Team Sky kerékpárcsapatának korábbi orvosa, Dr. Richard Freeman, hogy többször is hazudott. A doktor azért nem mondott igazatt, mert tiltott tesztoszteront küldött a brit szövetség és a Sky vezetőjének, Shane Suttonnak.

A Guardian beszámolójából kiderül, hogy Freeman ügyvédje, Mary O’Rourke védence harminc tasak tesztoszteron-készítményt rendelt, amely szerepel a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) tiltólistáján. Csakhogy a vallomás szerint a tiltott szerrel nem akarta javítani a brit bringások teljesítményét, Sutton kérésére küldte a csomagot.

Csakhogy Sutton tagadja, hogy 2011-ben a manchesteri pályakerékpáros velodromba küldött csomagot ő kérte volna.

Freeman helyzetét nehezíti az is, hogy 2014 augusztusában ellopták tőle azt a laptopot, amelyen a szóban forgó csomag adatai szerepeltek. Ezek az információk soha nem kerültek már elő. Bevallása szerint mostanáig nem merte elmondani az igazat, de innen már nincs visszaút és nem fog már hazudni.

A ügyet hivatalosan november 5-től fogják kivizsgálni Manchesterben, valószínűleg még idén döntésre is jutnak majd. várhatóan december 20-ig tart majd.

Kiemelt kép: Bryn Lennon/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik