Sport

Két nap alatt három versenyen ért csúcsra a magyar szépség

Oczella Eszter korábban szépségversenyen ért el sikereket, idén viszont berobbant a fitneszsportba, és most már profi versenyzőnek mondhatja magát.

Két éve egy nyíregyházi versenyen műsorvezetőként vett részt egy fitneszversenyen, amelyen a szövetség vezetője, Buranits Ildikó arra biztatta, hogy próbálja ki magát a fitmodellek között, mert nagyon jó adottságokkal rendelkezik, és komoly esélye lenne nemzetközi szinten is.

A verseny után Esztert nem hagyta nyugodni a gondolat, azóta Lekli László készíti fel a versenyekre, és rövid fitneszpályafutása alatt begyűjtött országos és Európa-bajnoki abszolút győzelmet egyaránt.

Idén az egész nyarat a felkészülésre áldozta. Az őszi szezon fő versenye a Fitparádé volt a számára, amelyen megnyerte a Fitmodel World 170 cm feletti kategóriát. Ezek után a Fitparádén különleges dolog történt vele, hiszen amikor megnyerte az Ifbb Pro kártya kvalifikáción a kategóriáját, akkor tudatosult benne, hogy a következő körben már az abszolút győzelem lesz a tét, és ha ezt begyűjti, akkor – a frissen megszerzett profi kártyával – az esti profi versenyen máris elindulhat. Ezen elbűvölte a zsűrit, és a nyolcadik helyet szerezte meg, ami nem mindennapi profi debütálásnak számít.

Fotó: Solymosi Márton

Így történt meg, hogy két nap alatt három versenyen is bizonyított, és friss profiként, több Bikini Olympia-finalista mellett lett nyolcadik.

Egy komoly döntést is meg kellett hoznia, mivel a profi licenc birtokában nem indulhat másik szövetség versenyén, így a koreai világbajnokságra való kiutazásról le kellett mondania.

Ezzel együtt parádésra sikerült Oczella Eszter idei éve, akinek érdemes megjegyezni a nevét, és figyelni a sportpályafutását.

Kiemelt fotó: Solymosi Márton

Ajánlott videó

Olvasói sztorik