Sport

Bombameglepetéssel indított az utóbbi évek legnagyobb sítehetsége

A 17 éves új-zélandi Alice Robinson nyerte a női óriás-műlesiklást az alpesi sízők világkupa-sorozatának első állomásán, szombaton Söldenben.

A szakág junior világbajnoka mindössze hat századmásodperccel előzte meg a szakági és az összetett világkupában egyaránt címvédő amerikai Mikaela Shiffrint, akit éppen pénteken választották meg az újságírók 2019 legjobb alpesi síelőjének.

Mentőhelikopter vitte el a nagyot bukott osztrák síelőt – videó
Bernadette Schild számára az első versenyen véget ért a szezon.

Robinson az első futamot a második, a másodikat pedig csupán a 14. idővel teljesítette, ám ez is elég volt számára a győzelemhez.

Robinson 2018-ban már ott volt a 2018-as phjongcshangi játékokon (16 évesen és 70 naposan ő lett a legfiatalabb új-zélandi, aki indult valaha is téli olimpián), óriás-műlesiklásban a 30. lett, szlalomban azonban már az első futamban bukott.

A következő szezonban hatalmasat fejlődött, idén februárban az olaszországi Val di Fassában rendezett junior-vb-n megnyerte kedvenc számát. márciusban pedig egy andorrai világkupa-versenyen – ugyancsak óriás-műlesiklásban – a 2. helyen zárt.

A fejlődése töretlen, ezt bizonyítja a söldeni siker, és az a tény, hogy munkáját immáron a legendás amerikai sísztár, Lindsey Vonn edzői irányítják.

Sölden, női óriás-műlesiklás

1. Alice Robinson (új-zélandi) 2:17.36 perc
2. Mikaela Shiffrin (amerikai) 2:17.42
3. Tessa Worley (francia) 2:17.72

 

Az összetett vk állása 1 futam után (még 40 van hátra):
1. Robinson 100 pont
2. Shiffrin 80
3. Worley 60

 

A szakági vk állása 1 futam után (még 8 van hátra):
1. Robinson 100 pont
2. Shiffrin 80
3. Worley 60

Kiemelt fotó: JOE KLAMAR / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik