Sport lineup

Nagyon elmeszelték a Vegas Golden Knights csatárát

Doppingvétség miatt húsz mérkőzésre szóló eltiltást kapott Valentyin Zikov, a Vegas Golden Knights hokicsapatának orosz csatára.

A 24 éves szélső a liga tájékoztatása szerint teljesítményfokozót használt. Azt nem közölték, hogy pontosan milyen szert mutattak ki szervezetében. Zikov csapata idénybeli első hét mérkőzésén két gólpasszt adott. A junior világbajnoki bronzérmes hokis és klubja is elfogadja a döntést.

Ami az NHL legutóbi fordulóját illeti: nincs már nyeretlen csapat a 2019-2020-as idényében, miután a csütörtöki játéknapon a New Jersey Devils 5-2-re verte a vendég New York Rangerst.

A hat vereséggel nyitó hazaiaknál megszerezte első NHL-pontját Jack Hughes, aki a legelőkelőbb helyen kelt el a fiatalok nyári választásán, a drafton. Most egy gólpasszt adott. A Rangers színeiben pedig pályára lépett Kaapo Kakko, ő a draft második választottja volt, az ő nevéhez ezúttal két kapura lövés fűződött, de pontot nem jegyzett.

A Montreal Canadiens 4-0-ra verte a Minnesota Wildot. A kanadai csapat kapusa, Carey Price 17 védéssel járult hozzá a sikerhez. Ez volt idénybeli első, pályafutása 45. kapott gól nélküli fellépése. Victor Mete és Nick Suzuki első NHL-góljukat ütötték. Metének ez volt a 127. összecsapása, és még egyetlen Canadiens-játékosnak sem kellett ilyen sokat várnia az első találatára. A Wild egy győzelem mellett hat vereséggel állt, és fennállása során eddig egyszer, még 2009-ben kezdte ilyen szörnyen a szezont.

A tavalyi két döntős, a Boston Bruins és a Stanley Kupa-győztes St. Louis Blues egyaránt 4-3-ra, szétlövésben szenvedett vereséget otthon.

NHL-eredmények

Boston Bruins – Tampa Bay Lightning 3-4, szétlövés után
Montreal Canadiens – Minnesota Wild 4-0
New Jersey Devils – New York Rangers 5-2
St. Louis Blues – Vancouver Canucks 3-4, szétlövés után
Winnipeg Jets – New York Islanders 1-3
Calgary Flames – Detroit Red Wings 5-1
Arizona Coyotes – Nashville Predators 5-2
Vegas Golden Knights – Ottawa Senators 3-2, szétlövés után
Los Angeles Kings – Buffalo Sabres 0-3

Kiemelt fotó: Twitter

Ajánlott videó

Olvasói sztorik