Sport

Tizenegy magyar utazik a gyorskorcsolya-világkupára

A rövidpályás gyorskorcsolya-világkupa-sorozat első négy versenyére Bánhidi Ákos szövetségi kapitány jelölte ki azt a tizenegy versenyzőt, aki utazhat Salt Lake Citybe és Montreálba.  Ők talán valamivel nagyobb eséllyel pályáznak arra, hogy ott legyenek a januári, debreceni Európa-bajnokságon – áll a szövetség beszámolójában.

Ez a kérdés még nyitott, a világ- és az Európa-bajnokságot illetően senki sincs reménytelen helyzetben, az sem, aki kihagyja az első négy világkupaversenyt. Ugyanakkor szükség volt arra, hogy egy objektív mérés és válogatási szisztéma alapján kiválogassuk a legjobbakat, akik aztán a vk-viadalokon éles helyzetekben tesztelhetik magukat, mi, edzők pedig választ kaphassunk több kérdésre, például arra, hogy az Európa-bajnokságon kivel számolhatunk egyéni indulóként

– mondta Bánhidi Ákos.

A szövetségi kapitány szerint az elmúlt években nagyobb lett a verseny a magyarok között, így jó értelemben vett rivalizálás alakult ki, ami jót tett a versenyzőknek. A januári Eb-keret viszont még nem dőlt el, sőt a világkupa sem dönt majd önmagában a névsorról.

A világkupán induló magyarok

Férfiak: Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Burján Csaba, Varnyú Alex, Krueger Cole, Sziklási András

Nők: Jászapáti Petra, Lockett Deanna, Bácskai Sára Luca, Kónya Zsófia, Sziliczei-Német Rebeka

Kiemelt kép: Cees van Hoogdalem/Soccrates/Getty Images

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik