Sport

Ahonnan én jövök, ott nem szokás világbajnoknak lenni

Az amerikai Christian Coleman nyerte az atlétikai világbajnokság legjobban várt versenyét, a 100 méteres síkfutás döntőjét, parádés idővel, 9.76-tal vágott vissza riválisának, Justin Gatlinnak a két évvel ezelőtti vb-ért.

Coleman visszavágott Gatlinnek, Gayle beugrott a sztárok közé
A jamaicai távolugró kétszer egyéni csúcsot javítva az örökranglista 10. helyére is került.

Coleman nem túl népszerű mostanság, ugyanis a vébé előtt még arról szóltak a hírek, hogy eltilthatják, ugyanis háromszor is hibázott a tartózkodási helyének megadásakor, az amerikai doppingellenes szervezet, az USADA így vizsgálatot indított. Később felmentették, mivel az első és a harmadik hiba között technikailag több, mint egy év telt el és amúgy is ellenőrizték hússzor az említett időszakban.

Szomorú, amikor olyan emberek beszélnek össze-vissza rólam, akik nem is ismernek. Az évek során már bizonyítottam, hogy mindent jól csináltam. Ahonnan én jövök, Atlantából, onnan nem szoktak idáig jutni és világbajnoki címet nyerni

mondta a BBC-nek Coleman a döntő után.

Coleman 9.76-os 100 métere minden idők hatodik legjobb eredménye ezen a távon. A 23 éves sprinter duplázhat a vébén, 200-on is ott van az esélyesek között.

A 100 méteres síkfutás döntője a 2019-es vb-n:

Kiemelt kép: Matthias Hangst/Getty Images

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik