Sport

Óriási magyar siker a világ egyik legkeményebb futóversenyén

Maráz Zsuzsanna tavalyi győzelme után idén sem maradt magyar siker nélkül az Athén és Spárta között megrendezett 246 kilométeres Spartathlon, a világ egyik legkeményebb futóversenye.

A férfiak mezőnyében két magyar is remekelt, a 31 éves Bódis Tamás (aki tavaly a 4. helyen zárt) az idei Ultrabalaton után Görögországban sem talált legyőzőre és 23 óra 28 perc 37 másodperc alatt elsőként ért célba, megelőzve Csécsei Zoltánt (24:15:54) és a cseh Radek Brunnert (24:25:49). Simonyi Balázs az 5., Borbás Tibor pedig 12. lett.

Szenzáció: Maráz Zsuzsa nyerte a világ egyik legkeményebb futóversenyét, a Spartathlont
A magyar versenyző az összetettben - tehát a férfiakat is beleszámítva - az előkelő 17. helyen végzett.

A nőknél a 75 ellenőrzőpontból álló verseny 69. állomásán Maráz Zsuzsanna a 9. helyen állt összesítettben, de csak a nők versenyék tekintve Irina Maszanova mögött a második volt.

Aztán a címvédő 227 kilométernél átvette a vezetést és 27:15:12-es idővel az első helyen ért célba, ezzel sorozatban negyedszer állhatott a dobogóra: 2016-ban a 3., 2017-ben a 2., 2018-ban pedig első lett.

A magyar ultrafutók közül korábban Lubics Szilvia háromszor, Bogár János és az amerikai színekben versenyző Nagy Katalin egyszer győzött a világ leghíresebb és egyik legnehezebb ultramaratonján.

Kiemelt fotó: lakonikos.gr

Ajánlott videó

Olvasói sztorik