Sport

Edzés közben mentett ki a vízből egy fuldoklót a futónő

A maratoni futó Katie Kellner egy átmozgató, egyórás futásra indult szeptember 24-én, amikor segélykiáltást hallott a bostoni Chestnut Hillnél található tónál. Egy kutyasétáltató férfi került bajba, az állat egy hattyú után ment a vízbe, őt akarta kihozni onnan, de fuldokolni kezdett.

Kellner azonnal kapcsolt és ugyan semmilyen vízi mentő tapasztalata nincs, a vízbe ugrott ő is. Odaúszott a férfihoz és a kutyájához, beléjük karolt.

Ez volt az a pont, amikor kicsit pánikolni kezdtem, mert arra gondoltam: Istenem, nem bírok el ekkora súlyt

idézi a Runner’s World.

Ekkor úgy döntött, hogy a kutyát ellöki magától, az eb aztán úszni kezdett a part felé. Kellner nem bírta el a férfit egymaga, ugyanakkor a vízben maradt vele, amíg megérkezett a segítség. Miután a férfit a partra húzták, elmesélte a történteket a rendőrségnek, hazament, majd mikor híre ment, mi történt, akkor fogadta a családtagok és barátok elismerő hívásait. Mire kicsit kipihente magát, újra felkapta a futócipőjét és lefutotta azt a nyolc kilométert, ami hátramaradt az edzésből.

Kicsit felkavart a dolog, de hálás voltam, hogy mindenki rendben van.

A 28 éves Katie Kellner egyébként az olimpiai részvételre gyúr, 2020 februárjában lesz majd az amerikai válogató, ahol kvótához juthat.

Kiemelt kép: Rich Schultz /Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik