Sport

Sokan támadják a sportos anyukát, amiért túl sokat edz

Emily Breeze neve ismerős? Ő egy amerikai crossfites anyuka, akit közel 70 ezren követnek az Instagramon, és aki nemrég adott életet harmadik gyermekének, egy kislánynak. Sokakat inspirál videóival, nála tényleg nincs pihenő, várandósan vagy ép szülés után hetekkel már különböző gyakorlatokat végez. Ezen a videón például napokkal a szülés előtt látható:

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Emily Breeze Ross Watson (@emilybreeze) által megosztott bejegyzés, Szept 15., 2019, időpont: 5:37 (PDT időzóna szerint)

Épp emiatt támadták sokan a nyáron, többen is úgy vélik, hogy túlzásba vitte az edzéseket és nem vigyázott magára és a születendő gyermekére megfelelően. Erre egy hosszú posztban válaszolt, azt írta, szerinte pont az lenne a lényeg, hogy egy anya várandósan se adja fel korábbi életét, igenis figyeljen oda az egészségre, mind testileg, mind mentálisan.

Sose fogom megérteni, hogy miért támadnak valakit azért, mert egészséges és pozitívan áll az élethez. Annyi lehetőség lenne kevesebbet bíráskodni mások felett, és inkább támogatni azt, aki pozitív

– írta az Instagram-bejegyzésében, ami után leírt egy edzésgyakorlatot is, amit épp akkor – hét hónapos várandósan – végzett.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Emily Breeze Ross Watson (@emilybreeze) által megosztott bejegyzés, Júl 2., 2019, időpont: 7:12 (PDT időzóna szerint)

A People Magazin is foglalkozott a sztorival, megkérdeztek Emily Breeze edzési szokásairól egy orvost. Dr. Joanne Stone elmondta, természetesen a várandós nőknek egyeztetniük kell az orvosokkal, de a lényeg, hogy igenis terhesen is lehet edzeni, persze embere válogatja, kinek mennyit bír el a szervezete. Mivel Emily Breeze edzőnek állt azt követően, hogy abbahagyta a versenyszerű crossfitet, így értelemszerűen a teste sokkal több gyakorlatot bír el, mint mások esetében.

A legfontosabb, hogy hallgassunk a testünkre, tudni fogja, mi kell neki

mondta Emily Breeze egy korábbi interjúban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik