Sport

Babos remekül kezdte a taskenti tornát

Babos Tímea nyolcaddöntőbe jutott a 250 ezer dollár (74,8 millió forint) összdíjazású taskenti keménypályás női tenisztornán, miután kedden két szettben legyőzte Kirsten Flipkenst.

A múlt héten Szöulban a legjobb 16-ig jutott magyar játékos – aki 89. a világranglistán – előzőleg egyszer csapott össze belga ellenfelével, akit 2015-ben legyőzött Tajvanon. A 33 éves Flipkens legnagyobb sikerét 2013-ban aratta, amikor elődöntőbe jutott Wimbledonban, melynek köszönhetően a 13. volt a WTA-rangsorban. Azóta jelentősen visszaesett, és jelenleg csak 100. helyen áll.

Második találkozójukon a hetedik helyen kiemelt Babos 2:2 után remekül irányítva, sorozatban hat gémet nyert, és közben hozta a 40 perces nyitószettet.

Flipkens a folytatásban valamelyest feljavult, ezzel együtt Babosnak két bréklabdája volt az 5:2-höz, csakhogy riválisa rákapcsolt, és 5:4-nél átvette a vezetést. A 26 éves magyar játékos nem került hullámvölgybe, 5:5-nél újra brékelt, immár ötödször, majd kiszerválta a meccset, amely 1 óra 32 percig tartott.

Babos a nyolcaddöntőben a francia Pauline Parmentier-vel (127.) találkozik, aki ellen 2-1-re vezet a korábbi találkozók alapján.

eredmény, 1. forduló (a 16 közé jutásért):

Babos Tímea (7.) – Kirsten Flipkens (belga) 6:2, 7:5

Ajánlott videó

Olvasói sztorik