Sport

Taroltak a magyarok a lovasíjász Európa-bajnokságon

Elsősorban Némethy Christophnak és tanítványának, Maucha Leventének köszönhetően óriási sikert arattak a magyar versenyzők a lengyelországi Sypniewo városában megrendezett lovasíjász Európa-bajnokságon, amelyen 13 nemzet sportolói mérték össze az erejüket.

A második alkalommal megrendezett Eb-nek a Kawalkada elnevezésű sportklub volt a házigazdája.

Az egyre népszerűbb összetett sportág európai csúcseseményén a résztvevők három korcsoportban, illetve az úgynevezett magyar, koreai és lengyel versenyszámokban mérettették meg magukat.

A senior kategória összesítettben Némethy Christoph Al Johara nevű lovával az első helyen végzett, ahogy a fiatal lovasok mezőnyében Maucha Levente is.

Némethy a magyar versenyszámban is a legjobbnak bizonyult, a fiatalok versengésében pedig második helyezést ért el Maucha Levente, harmadikat a testvére, Maucha Ágnes. Az Eb legsikeresebb résztvevőjének bizonyuló Némethy a koreai versenyszámban sem engedte át az első helyet a vetélytársainak, és ugyanezzel a bravúrral büszkélkedhetett a jövő reménységeinek mezőnyében Maucha Levente. A taroló magyar lovasíjászok a lengyel versenyszámban ugyanakkor a második helyre szorultak.

A nemzetek rangsorolásában Magyarország a 2. helyen végzett, számolt be az eseményről a SzPress Sporthírszolgálat.

Kiemelt fotó: Facebook/International Horseback Archery Alliance

Ajánlott videó

Olvasói sztorik