Sport

„Akkora fagyit kapsz, mint a fejed” – három gyerekkel fut maratont a családanya

Van, akit semmi sem tántoríthat el hobbijától, ha kell, tűzön-vízen át kitart mellette. Ebbe a kategóriába tartozik egy montanai családanya, Cynthia Arnold, aki bebizonyította, hogy az anyaság nem ürügy arra, hogy feladja álmait. A 35 éves amatőr sportoló már Guinness-rekordot is tart, háromgyerekes babakocsival még soha, senki nem tette meg olyan gyorsan a félmaratoni és a maratoni távot, mint ő.

A középiskolában atletizáltam, a főiskolán mezei futóként sportoltam, miután lediplomáztam sem hagytam abba. Amikor megszületett a lányom, azonnal vásároltam egy futóbabakocsit, és úgy folytattam

– nyilatkozta a People magazinnak.

Cynthiának még két gyermeke született, és 2018-ban egy hármas babakocsit tolva megdöntötte a félmaratoni világrekordját, idén pedig a 42 km-en is csúcsot döntött.

3 óra 11 perc alatt teljesítette a távot, ezzel bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe is. A korábbi csúcsot egy kaliforniai futó, Anne Marie Cody tartotta 4 óra 6 perccel.

A júliusi verseny idején a gyermekei 1, 3 és 6 évesek voltak, Cynthia szerint nagyon élvezik az időt, amit vele tölthetnek.

„Általában akkor futok, amikor aludniuk kell, a babakocsiban könnyen elszundítanak. Vidéken élünk, mindig rengeteg szarvast, rókát, prérifarkast látunk edzés közben, nagyon élvezik. Amikor pedig versenyre megyünk, azt is tudják, sokat beszéltünk róla” – tette hozzá.

Azt mondta, tudja, hogy az emberek miket beszélnek a háta mögött, hogy ez egy kínzás, és a gyerekek éheznek, és még vécére sem mehetnek. „Mondtam nekik, amint kell pisilni, azonnal megállunk. Ez nem kérdés. De vizet és ételt is pakolok mindig, rengeteg harapnivaló van mindig a babakocsiban. Persze van, amikor nyűgösek, akkor azt szoktam mondani, a célban egy hatalmas cukrászda vár bennünket. »Akkora kanál fagyit kapsz, mint a fejed, csak ülj még egy kicsit.« És ez mindig beválik.”

Kiemelt fotó: people.com

Ajánlott videó

Olvasói sztorik