Sport

Meghalt Kadler Gusztáv, a magyar kajak-kenu meghatározó alakja

64 éves korában meghalt Kadler Gusztáv, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség alelnöke, a Graboplast Győr Kajak-Kenu szakosztályának elnöke, Győr díszpolgára, a Magyar Olimpiai Bizottság tagja, adta hírül a Kajak-Kenu Győr Facebook-oldala.

A bejegyzésben hosszasan méltatják Kadlert, aki kézilabdázott is, majd tizenévesen kajakozni kezdett, öt magyar bajnoki címet nyert, 1979-ben pedig a kajaknégyes tagjaként ötödik volt a duisburgi világbajnokságon. 1990-ben megmentette a győri kajak-kenu szakosztályt, majd 1995-ben először választották meg az MKKSZ alelnökének.

Én mindent a kajak-kenunak köszönhetek, ezért próbálok a lehető legtöbbet visszaadni

– idézték a bejegyzésben.

Négy olimpián is ő volt a magyar kajak-kenu delegáció csapatvezetője: Sydneyből, Athénból, Pekingből és Londonból összesen 12 aranyérmet hoztak a versenyzők. Általános alelnökként illetve a regionális fejlesztésekért felelős alelnökként ő volt az egyik motorja annak a fejlődésnek, amelynek köszönhetően az elmúlt időszak legeredményesebb hazai sportágává nőtte ki magát a kajak-kenu, olvasható a bejegyzésben. Emellett a maratoni szakágban három világ- és egy Európa-bajnokságot vitt Győrbe.

Fia, Kadler Viktor kétszeres világbajnok kajakos, amikor első világbajnoki címét nyerte Zágrábban, édesapja adta át neki az érmet és közösen hallgatták a Himnuszt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik