Sport

Elsírta magát a 17 éves magyar sportlövő, mikor megtudta, hogy Eb-bronzot nyert

Nem túlzás azt állítani, az egész világot meglepte Bajos Gitta, amikor a bolognai olimpiai kvalifikációs sportlövő Európa-bajnokság hétfői napján bronzérmet nyert 50 méter puska fekvő versenyszámban. A 17 éves komáromi lövő az Eb helyszínén mesélte el, milyen érzések kavarogtak benne a versenyen.

Befeküdtem, lőttem a próbát, ami egészen tűrhető volt, aztán onnantól, hogy megadták a startjelet, fogalmam sincs, mi történt pontosan. Amikor végeztem, kiálltam a lőállásból, ránéztem a táblára, és nem voltam benne az első háromban, emiatt kiakadtam, kimentem a mosdóba, és azt ismételgettem magamban, hogy ez nem lehet. Amikor visszamentem, láttam, hogy negyedik vagyok, és tudtam azt is, hogy a német lánynak mennyit kell lőnie a végén, aztán egyszer csak az eredményjelzőn az én nevem felugrott a harmadik helyre, és akkor elsírtam magam

– idézi az MTI Bajost, aki azt is elmondta, némi szerencsére is szüksége volt, mert a verseny közben a szél ugyan egy irányban, de váltakozó erősséggel fújt.

A magyar versenyző 624,4 körrel zárt és bár német ellenfele is pontosan ugyanilyen eredményt ért el, a komáromi sportoló az utolsó sorozatban jobbat lőtt, ezért kapta végül ő a bronzérmet. Bajos egyébként már az 50 méter összetettre készül, amely olimpiai szám, így aztán keményebb csatára is számít.

„Ehhez a számhoz nem fűzök nagy reményeket, itt már mindenki olimpiai kvótát érően akar majd lőni, ráadásul amennyire kedvelem az álló és fekvő testhelyzetet, épp úgy vannak gondjaim a térdelővel, ami egyelőre hátráltat”.

A bolognai sportlövő Eb-n pénteken és szombaton a pisztolyosoknak és a puskásoknak is az olimpiai versenyszámokban rendeznek viadalokat, melyekben két-két kvóta talál gazdára.

Kiemelt kép: hunshooting.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik