Sport

Rákbetegséggel küzd a kilencszeres világbajnok kenus

„A rák jelentős előnyhöz jutott, nem érte be a vastagbéllel, ráment a májra, tüdőre” – nyilatkozta a Borsnak a kilencszeres világbajnok kenus, Wichmann Tamás.

Wichmann Tamás: A cél, még meleg kézből átadni az örökséget
A kilencszeres világbajnok kenulegenda önarcképe a gyermekkori balesettől az edzőtábori gitározásokon és a Kazinczy utcai kocsmán át az unokákig.

A kétszeres olimpiai ezüst- és egyszeres bronzérmes sportembernél 2017 őszén diagnosztizálták a betegséget, de ahogy fogalmazott, akkor már komoly késésben volt.

A Tömő utcai klinikán, ahová bekerültem, a rákkutató orvoscsoporttal konzultálva közösen vettük fel a harcot az istenverte kórral. Nagy segítségemre volt ebben a közel tízéves rákkutatói gyakorlattal rendelkező Barnabás fiam is. Csak a legnagyobb tisztelettel és hálával gondolok rájuk, és az angyali türelemmel, szakmai elhivatottsággal megáldott gondozó nővérkékre. Ők mindent elkövettek, mindenben segítették a terápiám sikerét

– mondta.

Hozzátette, kis szerencse a szerencsétlenségben, hogy nem a legnehezebb fajtát, hanem a gyengébb változatot osztotta rá a sors.

„Mostanság már jóval visszafogottabban élek. Sokat pihenek, unokázom. Tavaly felhagytam a vendéglátózással, nyugodtabb életre rendezkedtem be. Csak azt tudom tanácsolni mindenkinek, főleg a korosztályomnak, hogy vegye komolyan a rendszeres szűrővizsgálatokat, amíg nem késő.”

Kiemelt fotó: Mohos Márton / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik