Sport

Az ígéret ellenére mégsem láthatták a határon túliak a válogatott meccsét

Érdekes ellentmondásra hívta fel a figyelmet a Magyar Hang a Montenegró-Magyarország labdarúgó-mérkőzés közvetítésével kapcsolatban.

Továbbra is nyeretlen a magyar válogatott Montenegró ellen
Nem sikerült jól Marco Rossi első tét nélküli mérkőzése, hiába a jó kezdés.

A lap azt írja, a határon túli magyarok hiába próbálták követni a nagy meccs, a szlovákok elleni hétfői Eb-selejtező főpróbáját, nem láthatták a közvetítést, e helyett azzal a felirattal szembesültek, hogy szerzői jogi korlátozás miatt a műsor csak Magyarország területén látható.

Pénteken aztán az MTI hozott le egy hírt, amelyben Székely Dávid, az M4 Sport csatornaigazgatója azt mondta, már a technikai feltételek is adottak ahhoz, hogy az Eb-selejtezőket és a felkészülési meccseket is láthassák az M4 Sporton az Erdélyben és a Felvidéken élő magyarok, ha rendelkeznek kábeles előfizetéssel.

Székely azt is elmondta, egy úgynevezett engedélyező kártyára volt szükség a meccs megtekintéséhez, amelyet már kiküldtek a határon túli szolgáltatóknak.

„Azoknál a szolgáltatóknál, amelyek beüzemelték ezt a kártyát, már a csütörtök esti, montenegrói barátságos meccs is látható volt az M4 Sport élő adásában, de ha valaki nem tudta nézni ezt a találkozót, és kábeles előfizetéssel rendelkezik, az mielőbb érdeklődjön a szolgáltatójánál, hogy a hétfő esti fontos Eb-selejtezőt már élőben követhesse a televízió képernyőjén” – magyarázta az M4 vezetője.

Ezzel szemben a Magyar Hang azt írja, több erdélyi városból, különböző szolgáltatóknál lévő nézőktől is kaptak bejelentést arról, hogy a kábeltévé-előfizetés ellenére nem tudták követni a montenegrói meccset.

A lap szerint a UPC, a Digi és az RDS-RCS szolgáltatókhoz tartozik az erdélyi nézők 90 százaléka, vagyis szerintük nem helytálló, amit Székely mondott.

Kiemelt kép: MTI/EPA/Boris Pejovic

Ajánlott videó

Olvasói sztorik