Sport lineup

Egyetlen touchdownt hozott az NFL-szezon nyitómeccse

Már a nyitómérkőzés is rendhagyó volt a 100. NFL-szezonban, ugyanis a hagyományoktól eltérően nem a címvédő New England Patriots játszott, hanem a centenáriumi idényre való tekintettel két 1921 óta rivalizáló csapat, a Chicago Bears és a Green Bay Packers. És hát nem volt egy nagy pontzuhatag, mindössze egy touchdownt és két mezőnygólt láthattunk.

Három érdekes kérdés, amikre biztosan választ fog adni az új NFL-szezon
Amióta tavasszal csúnyán befuccsolt az AAF az Egyesült Államokban, szinte mindenki ezt a dátumot várta, pénteken hajnalban pedig végre véget ér a böjt, kezdődik az amerikai profi fociliga.

Az első pontokat a táblára a hazai pályán játszó Bears rakta fel a táblára, Eddy Pineiro 38 yardról szerzett mezőnygólt. A második negyedben a Packers fordított, Aaron Rodgers nyolcyardos passzát Jimmy Graham kapta el a gólterületen belül.

Ez végül döntőnek is bizonyult, a védelmeknek nagy meccse volt, így a későbbiekben már csak egy field goal volt, amivel a negyedik negyedben a Packers bebiztosította a győzelmét. Rodgers 18 sikeres átadással és 203 passzolt yarddal zárt – közte az az assziszt Grahamnek – míg a túloldalon Mitchell Trubisky 228 yardot passzolt össze (26/45 sikeres átadás), de ő egyszer eladta a labdát.

Ez volt a két csapat 199. mérkőzése: hat döntetlen és a Bears 95 győzelme mellett ez volt a Packers 98. sikere.

Eredmény – NFL, 1. játékhét

Chicago Bears-Green Bay Packers 3-10

Nyitókép: Nuccio DiNuzzo/Getty Images

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik