Sport

Balzsay Károly: Boldog voltam, mert a lányom megdicsért

A héten rendezik Budapest az öttusa- és a laser run-világbajnokságot Budapesten, utóbbi sportágban pedig rendhagyó versenyt rendeztek, ugyanis olyan párosok indultak, ahol egy öttusázó egy amatőrrel állt párba. A Nemzeti Sport cikke szerint az egyik páros Balzsay Károly és kilencéves kislánya alkották, Jázmin ugyanis már két és fél éve öttusázik a KSI-ben.

Balzsay Károly: Apa újra kórházba megy és kicsit megkopaszodik
Az amatőr Európa-bajnoki ezüstérmes, a 2012-es WBA nagyközépsúlyú profi világbajnok ökölvívó másodszor is legyőzte a rákot.

A profiként a WBO-nál és a WBA-nál is világbajnok Balzsay kislánya kikötötte, hogy nem lehetnek utolsók, így az apuka egy hónapig keményen készült, lövőedzésekre is eljárt. Aztán a vb helyszínén jött a meglepetés, mert nem öt méterről kellett lőni, hanem tízről, mert a világbajnoki pályán versenyeztek.

Végül sikerült az időhatáron belül teljesítenem az öt lövést, futottam egy egészen erős négyszáz métert, és nagyon boldog voltam, mert a lányom megdicsért! Mindig hatalmas élmény egy szülő-gyermek közös sportverseny, vébékörnyezetben pláne nagy élmény volt még egy korábbi sportolónak is!

– mondta Balzsay a Nemzeti Sportnak.

Kislánya, Jázmin ráadásul egy visszalépés miatt pénteken az U11-es laser run-versenyben is elindul, ezt viszont édesapja nem láthatja, ugyanis a felnőtt ökölvívó-válogatott szövetségi kapitányaként Oroszországba utazik a csapattal.

Nyitókép: Marjai János / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik