Sport

Az egyik férfi váltó pozitív, a másik negatív meglepetés volt az öttusa-világbajnokságon

A Kardos Bence, Szabó Illés páros a hetedik, a Bereczki Richárd, Málits István kettős pedig a 15. helyen végzett váltóban a budapesti olimpiai kvalifikációs világbajnokság második napján. A magyar duóknak nem sikerült jól a vívás, de az első éves felnőtt Szabó és a junior Kardos már az úszással megkezdte a felzárkózást, a lovaglással pedig hetedik helyig jött föl a magyar meglepetésváltó.

Az Eb-bronzérmes magyar páros magasra tette a lécet, de le is verte
Nagy volt a nyomás a férfi váltón, nem sikerült jól kezdeni a vébén.

A Szabó, Kardos kettős nagyjából végig tartotta a 7-9. pozíciót kombinált szám előtt, a komoly előrelépésre viszont akkor lett volna esélye, ha a lövészetekben minimális a hiba, ám ez nem sikerült, mindketten kicsúsztak az időkorlátból. A rendező jogán indított második páros így is büszke lehet a világbajnoki hetedik helyére.

Bedobtak minket a mély vízbe. Meg kell szoknunk ezt a mezőnyt és a hangulatot is. Összességében azért jó napot zártunk, korrekt eredmény született.”
“A vívásunk jobb lehetett volna, de így is felemelő és tanulságos verseny volt a mai

– mondta a húszéves Kardos az MTI-nek, Szabó pedig az értékes tapasztalatokat emelte ki.

Ami az Európa-bajnoki bronzérmes Bereczki Richárd, Málits István kettős a gyenge vívás és úszás után lovaglásban kitett magáért: mindketten az 1:15 perces szintidő alatt teljesítették a feladatukat, egy akadály leverése miatt kapott 293 pontot a maximális 300-ból a duó. Lövészetben viszont újfent gyengén muzsikált a páros, így aztán a 15. helyre csúszott vissza.

Az Eb-bronzot félretettük, ma csak ezzel a versennyel foglalkoztunk. A vívásban elért eredménynél mindketten többet tudunk. A gyenge teljesítmény rányomta a bélyegét az egész napra. Ugyanakkor küzdöttünk, és erre büszke vagyok

– értékelt Bereczki, míg Málits szerint a rossz vívással gyakorlatilag el is szállt az éremesély.

Magyarország a rendező jogán indíthatott két párost férfi váltóban, melyben 19 csapat indult.

Végeredmény – Öttusa világbajnokság, férfi váltó

1. Németország (Patrick Dogue, Alexander Nobis) 1506 pont
2. Koreai Köztársaság (Dzsung Dzsin Hva, Dzsun Vung TE) 1482
3. Oroszország (Alekszandr Leszun, Danyil Kalimullin) 1475
…7. Magyarország 2 (Kardos Bence, Szabó Illés) 1439 (vívás: 14 győzelem/22 vereség/1 bónuszpont/185 pont, úszás: 1:49.05 perc/332 pont, lovaglás: 295 pont, lövészet-futás: 11:13.00 perc/627 pont)
…15. Magyarország 1 (Bereczki Richárd, Málits István) 1404 (13/23/0/178, 1:54.06/322, 293, 11:29.00/611)

Kiemelt kép: MTI/Kovács Tamás

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik