Sport

Nora Mörkre 9-12 hónapos kihagyás vár

A romániai vizsgálatokat követően Norvégiában is ugyanarra jutottak az orvosok Nora Mörk sérülésével kapcsolatban: a CSM Bucuresti norvég jobbátlövő bal térdének elülső keresztszalagja elszakadt.

A becslések szerint kilenc-tizenkét hónap eltelte után térhet vissza a pályára

– idézte a norvég szövetség Anne Froholdtot, a válogatott orvosát. Mörk a román Szuperkupa-mérkőzésen sérült meg, és ugyan bizakodott abban, hogy ennyire nem súlyos a helyzet, nem úszhatja meg kilencedik (!) térdműtétjét.

„Ez egy újabb nehéz nap… Most nem érzem magam jól, de visszatérek” – mondta a 28 éves játékos, akire így klubja mellett a norvég válogatott sem számíthat a november végén kezdődő japán világbajnokságon.

Ettől féltem, nagyon szomorú hír – elsősorban Nora számára. A válogatott a lehető legjobban fogja segíteni őt

– nyilatkozta Thorir Hergeirsson szövetségi kapitány, aki nincs könnyű helyzetben, hiszen a válogatottságot szüneteltető győri kapus, Kari Aalvik Grimsbö mellett a sérült Katrine Lunde, Kjerstin Boge Solas és Henny Ella Reistad játékára sem számíthat. De kérdéses másik két győri légiós, Veronica Kristiansen és Amanda Kurtovic szereplése is.

Nora Mörk térdét kilencedjére kell műteni, oda a vébéje
A norvégok szerint ideje visszavonulnia a 28 éves jobbátlövőnek.

A válogatott orvosa, Anne Froholdt szerint még túl korai lenne arról beszélni, hogy a jövő évi olimpián való szereplés veszélyben van-e. „Vannak MRI-felvételeink, de sokkal többet tudunk meg, miután Norát megműtöttük és láttuk, hogy néz ki a térde. Ahhoz idő kell, hogy az inak meggyógyuljanak és a rehabilitációnak is jól kell haladnia. Az olimpia nem elképzelhetetlen, de korai lenne bármit is mondani” – mondja az NRK norvég közszolgálati rádió és televíziónak.

Arra a kérdésre, hogy ennyi műtét után lehet-e arra következtetni, hogy Mörk hajlamosabb a térdszalag-sérülésekre, nem tudott biztosat mondani.

Keretet hirdettek a norvégok

Thorir Hergeirsson szövetségi kapitány megnevezte azt a 18 játékost, akivel megkezdi majd a felkészülést a november 30-án kezdődő világbajnokságra. Ennek első lépése a szeptember 26-29-e közötti Intersport-kupa lesz, amelyen Argentína, Brazília és Japán lesz az ellenfél.

 

A norvég keret
Kapusok: Silje Solberg (Siófok), Andrea A Pedersen (Vipers), Emily Stang Sando (Buducnost)
Mezőnyjátékosok: Emilie Hegh Arntzen (Vipers), Heidi Löke (Vipers), Silje Waade (Vipers), Stine Bredal Oftedal (Győri Audi ETO), Malin Aune (Vipers), Kari Brattset (Győri Audi ETO), Vilde Mortensen Ingstad (Esbjerg), Helene Gigstad Fauske (Herning-Ikast), Moa Högdahl (Viborg), Marit Rösberg Jacobsen (Esbjerg), Ingvild Bakkerud (Odense), Camilla Herrem (Sola), Sanna Solberg (Esbjerg), Marta Tomac (Vipers), Guro Nestaker (Storhamar).

Kiemelt fotó: Handball.no

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik