Sport

Öt csata, két győzelem – minden magyar kiesett a cselgáncsvébén

Ungvári Miklós, Szabó Frigyes és Karakas Hedvig is helyezetlenül zárt a tokiói olimpiai kvalifikációs világbajnokság keddi versenynapján.

Az 73 kilogrammosok között az olimpiai ezüstérmes Ungvári alaposan megszenvedett első meccsén a Pánamerikai bajnokságokon két ezüstöt gyűjtött Eduardo Araujóval. A passzívan dzsúdózó mexikói riválist a négy perc során kétszer figyelmeztették, majd a hosszabbítás első percében megkapta harmadik intését is, azaz leléptették.

A 38 évesen három vb-bronznál és három Európa-bajnoki címnél tartó magyar számára a 64 között igazi nagy falat következett a hazai közönség előtt szereplő Ono Sohej személyében, akitől kikapott eddigi két összecsapásukon. A keddi mérkőzés csupán bő egy percig tartott, amikor az olimpiai címvédő, kétszeres világbajnok japán egy csípődobással földre vitte a ceglédiek büszkeségét, és ipponnal nyert.

Súlycsoporttársa, az újpesti Szabó az első fordulóban egy perc elteltével leszorítással verte a vietnami Cong Nguyen Tant. A tavalyi budapesti Grand Prix-n bronzérmes magyar a 64 között az Európa-bajnok azeri Hidajet Hejdarovval találkozott, akiktől eddigi egy mérkőzésükön kikapott idén a bakui Grand Slamen. A második csata is a tavaly világbajnoki harmadik ellenfél sikerét hozta, ugyanis 11 másodperccel a rendes mérkőzésidő vége előtt a bíró harmadszor is intette a 25 éves magyart, és ez már a leléptetést jelentette.

Az 57 kilós Karakas Hedvig a 64 között kezdett a bolgár Ivelina Ilevával, aki ellen 5:1-re állt a győzelmi mérlege. Hetedik meccsük az aranypontig tartó hosszabbításban dőlt el, amelynek 18. másodpercében az Eb-második ellenfél egy indítást megkontrázva földre vitte a BHSE 29 éves versenyzőjét, és vazaarival győzött.

Ezzel a magyarok számára befejeződött a keddi versenynap, szerdán a 81 kilós Ungvári Attilát szólítják tatamira a Nippon Budókan csarnokban.

Kiemelt fotó: Judo.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik