Sport

Tojik már a bringázásra a korábbi Tour-győztes, inkább egyetemre ment

Amikor egy-egy élsportoló befejezi pályafutását, általában az adott sportágban keres magának új feladatot. Vannak azonban kivételek, mint például Sir Bradley Wiggins. A 39 éves kerékpáros az első brit bringás, aki megnyerte a Tour de France-t, majd néhány nappal később a londoni olimpián nyert időfutamot.

Ennek ellenére már nem érdekli a kerékpározás és ezt kicsit sem titkolja.

Ma már leszarom a kerékpáros karrieremet. Eltávolodtam a sportágtól, nem akarok az ott szerzett nevemből élni. Szép dolog, hogy emlékeznek rám, de nem lehet már csak abból élni, hogy valahova belibegek menő ruhákban és stílusos séróban

– mondta a The Big Issue-nak.

Wiggins 2016-os visszavonulása után próbálkozott az evezéssel, de ez nem jött be neki, később viszont az Eurosportnál népszerű szakkommentátor lett. Ez a sikeresek ellenére sem elégítette ki, inkább beiratkozott az egyetemre és szociális munkásnak állt.

Segíteni akarok az embereken. Azok után, milyen borzalmakat láttam, miközben felnőttem, már semmi sem sokkol. Ezt a mentális erőt akarom arra használni, hogy szociális munkásként segíthessek másokon. Az emberek azt mondják »ja, te vagy az a bicajos« de annak már vége. Már szociális munkás vagyok, nem kerékpáros.

Kissé szokatlan pályaív, különösen, mivel korábban lelkesen hangoztatta Wiggins, hogy mindent a kerékpársportnak köszönhet, de majd az idő eldönti, jól választott-e.

Kiemelt kép: Bryn Lennon/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik