Sport

Még meg sem gyógyult a magyar öttusázó törött keze, de már menne a vébére

Alekszejev Tamara szeretne indulni a jövő heti, budapesti öttusa-világbajnokságon annak ellenére, hogy július végén kézközépcsonttörést szenvedett a bal kezén, amellyel vív és lő. A magyar versenyző csapatban sorozatban háromszor lett világbajnok az elmúlt években, és idén megnyerte a székesfehérvári világkupát is, sérülése miatt viszont kihagyta az Európa-bajnokságot.

Először hatalmas fájdalmaim voltak, amikor szerdán levették a gipszet, de ezek minden edzésen egy kicsit múlnak el, úgyhogy nagyon bizakodó vagyok a vébével kapcsolatban. Még van tíz napom, ha a fájdalmak elmúlnak, vagy ha nem fog annyira fájni a kezem, akkor úgy vagyok vele, hogy ezt bevállalom, hogy fájdalommal végigcsinálom az egészet. Jó lenne kvótát szerezni, az Európa-bajnokságon nem tudtam indulni, megpróbálom most a vb-n

– mondta Alekszejev az M4Sport műsorában.

Az esélyeit illetően ugyanakkor úgy fogalmazott, egyáltalán nem tudja, milyen állapotban van. Hozzátette, normális esetben az orvosa nem javasolta volna, hogy ilyen korán levegyék a gipszet, de van egy rögzítő drót, így a csont nem mozdulhat el, legfeljebb fájhat.

A szakvezető Kállai Ákos szerint ha csütörtök magasságában teljes értékű vívómunkát tud végezni Alekszejev, akkor tud rá számítani. Ha viszont még akkor is kérdéses ez, akkor további egyeztetésekre lesz szükség. Beszélt továbbá a hétfőn bokatörést szenvedett Földházi Zsófiáról is, rá a jövő évi olimpiai kvalifikációs versenyeken számít majd.

Kiemelt kép: facebook.com/Kiborg01

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik