Sport

Vártuk, hogy nekünk jönnek a románok, De Brandt szerint nincs veszve semmi

A magyar női röplabda-válogatott szövetségi kapitánya, Jan De Brandt úgy vélekedett, hogy csapata túl sok hibával játszott a Romániával szemben 3-1-re elveszített szombati Európa-bajnoki mérkőzésen.

A 60 éves belga szakvezető szerint együttese nyitásban és nyitásfogadásban sem hozta azt a szintet, amire szüksége lett volna ahhoz, hogy legyőzze riválisát a csoportkör második fordulójában, a Papp László Budapest Sportarénában.

„Nekünk nincsenek nagy és erős ütőink, így a háló alatt kell megnyernünk a mérkőzéseket” – mondta az MTI-nek a mérkőzés utáni értékélésében a kapitány, arra utalva, hogy a sikerhez jobb mezőnymunka is kellett volna. Hozzátette, hogy az ellenfél játékosainak sokkal több a nemzetközi tapasztalatuk, ez pedig meg is látszott a kulcspillanatokban.

Dühítő két ponttal elveszíteni a szetteket, de a román csapat sokkal komolyabb blokkokkal és támadórepertoárral rendelkezik, mint az észt válogatott

– nyilatkozta a kapitány.

Úgy vélekedett, ezzel a vereséggel még semmi nincs veszve, mindössze annyi történt, hogy két forduló után három pontja van csapatának, amelyet képesnek érez arra, hogy akár az azeri, akár a horvát együttest legyőzze.

Sándor Renáta, a kontinenstorna után visszavonuló négyesütő kijelentette: úgy érzi, túl sokat készültek az észtekre, és a románokra már nem maradt elég idő.

Vártuk, hogy nekünk jönnek majd, nem voltunk annyira felpörögve, amennyire kellett volna

– mondta a 28 éves játékos. Meglátása szerint a vasárnapi pihenőnap jót fog tenni a csapatnak, mert így eredményesebben fel tudnak majd készülni az azeriek elleni, sorsdöntőnek számító összecsapásra.

A magyar válogatott vasárnap szabadnapos, hétfőn 20.30-tól az azeriekkel találkozik, majd sorrendben a horvátokkal és a hollandokkal csap még össze a C csoportban, amelynek az első négy helyezettje jut a nyolcaddöntőbe.

Kiemelt fotó: MTI/Czagány Balázs

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik