Sport

Vörös Virág történelmit repült, pont, mint Eddie, a Sas

A magyar síugrósport Gellér László (1963., Insbruck, 16. hely), és Fischer László (1984., Oberstdorf, 19. hely) óta nem ért el akkora sikert, mint Vörös Virág, aki első magyarként pontot szerzett a nyári Grand Prix-sorozatban, miután a 23. helyen végzett vasárnap a csehországi Frenstatban.

Nagyjából akkora nem semmi ez kérem, mint az azóta filmvásznon is megörökített angol ugró, Eddie “A Sas” Edwards története. 

Az első fordulóban a szélviszonyok nem alakultak szerencsésen, így kedvezőtlen körülmények között kellett ugrania, majd a második körben becsúszott egy kisebb hiba, de ez is remek teljesítmény Vörös Virágtól, aki a legjobb eredményét érte el, és az első-GP pontjait szerezte meg

– nyilatkozta a magyar szövetség honlapján a kőszegi sportoló edzője, a szlovén Vasja Bajc.

A nemzetközi szövetség honlapja szerint a 20 éves magyar ugró – aki 17 évesen már világkupaversenyen is ugrott – elsőre 88, másodikra 92 méterre repült, összesen 176,2 pontot kapott, a GP-sorozatban pedig három verseny után nyolc pontjával a 36. helyen áll.

Vörös Virág azon túl, hogy sporttörténelmet írt, még egy nem elhanyagolható célt is elért,

innentől kezdve szabadon indulhat a világkupákon.

1984 óta, 35 éve várunk arra, hogy Fischer László után a magyar síugrósportban legyen valaki, aki vk-pontot szerez. Vörös Virágnak ezzel jócskán megnőtt az esélye erre, ahogy talán a 2022-es, pekingi téli olimpiára is lesz sansza kijutni.

(Kiemelt kép: Forrás: skispringen.com)

Így ugrott Virág két éve, Chaikovskyban, akkor még csak 64,5 métert:

Kiemelt kép: Magyar Sí Szövetség

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik