Sport

Hamis nyelvvizsgával bukott meg a vb-ezüstérmes Bor Barna

Közokirat-hamisítás miatt állhat bíróság elé a cselgáncsozó Bor Barna, írja a HVG. A világbajnokságon egy, Európa-bajnokságokon három ezüstérmet szerző sportoló a diplomájához hamis nyelvvizsga-bizonyítványt nyújtott be.

Az ügyészség beszámolója szerint Bor a Pécsi Tudományegyetemen 2010-ben szerezte meg a diplomát, majd ezt követően többször is sikertelenül próbálta letenni a nyelvvizsgát, majd 2017-ben úgy döntött, az interneten szerez egyet.

A hamis papírok szerint angolból középfokú nyelvvizsgát szerzett, és a bizonyítványt 2019-ben adta le az egyetemen, de kiderült a csalás, így az egyetem feljelentést tett.

A HVG úgy tudja, Bor az ügyészségi meghallgatás során elismerte, hogy hamis papírokat adott be. Bár a közokirat-hamisítás a törvény szerint akár hároméves szabadságvesztéssel is büntethető,

az ügyészség csak pénzbüntetés kiszabását javasolta a bíróságnak, az okok között Bor büntetlen előélete és a vallomása is szerepel, valamint az, hogy korábban többször is megpróbálkozott a nyelvvizsga teljesítésével.

A HVG megpróbálta az ügyről megkérdezni a három olimpián is szerepelt Bor Barnát, aki többször is lerázta az újságírókat, egy ízben pedig ingerülten azt felelte, nem érti, miért ilyen fontos ez az ügy. A bírósági ítélet szeptember elején várható.

Kiemelt kép: MTI / Kovács Tamás

Ajánlott videó

Olvasói sztorik