Sport

Hosszú Katinka mellett Szabó Szebasztián is arannyal nyitott Kínában

Hosszú Katinka az úszók világkupa-sorozatában megállíthatatlanul gyűjti az érmeket. A vizes vébén 200 és 400 vegyesen is aranyérmet szerző Iron Lady a tokiói állomáson világkupacsúcsot úszott négyszáz vegyesen, összesen pedig négy érmet gyűjtött Japánban.

Világkupacsúccsal söpörte be újabb aranyát Hosszú Katinka
Megállíthatatlan Tokióban is az Iron Lady.

A sorozat csütörtökön a kínai Csinan városában folytatódott, ahol újfent aranyéremmel gazdagodott Hosszú Katinka, ezúttal 200 méter pillangón nem akadt legyőzője, 2:07.26-os idővel nyerte meg a döntőt. A dobogó második fokára is egy magyar versenyző, Jakabos Zsuzsanna állhatott föl, 49 tizedmásodperccel maradt le az aranyéremről.

Csütörtöki sikere egyben azt is jelenti, hogy a vb óta a FINA világkupa-sorozat eddigi összes napján nyert egy döntőt Hosszú,

  • augusztus 2-án, Tokióban kétszáz méter pillangón,
  • augusztus 3-án, Tokióban 400 méter vegyesen,
  • augusztus 4-én, Tokióban 200 méter vegyesen
  • augusztus 8-án, Kínában 200 méter pillangón.

A férfiaknál is született magyar arany, Szabó Szebasztián 100 méter pillangón csapott elsőként a célba 51.45-ös idővel az ausztrál Grant Irvine és az olasz Santo Cordonelli előtt. A magyar úszó 50 méter gyorson is indult, de 22.37-es idejével lecsúszott a dobogóról hat századmásodperccel a bronzérmes Ju Hexin mögött.

A kínai állomáson augusztus 8 és 10 között rendeznek futamokat, majd augusztus 15. és 17. között már Szingapúrban folytatódik majd a világkupa.

Kiemelt kép: Lintao Zhang/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik