Sport

27 éve nem piál, 27 óra futással ünnepelt

27 éve ünneplem meg azt, hogy józan vagyok, még a születésnapomnál is jobban. Arra semmi ráhatásom nem volt, mikor jöttem a világra, de arra igen, hogy mikor tettem le az alkoholt

mondta a Runner’s World magazinnak az 56 éves Charlie Engle.

Az amerikai férfi már jó ideje az ultrafutás szerelmese, idén volt a második alkalom, hogy futással emlékezett meg a jeles napról. Annyi órát fut, ahány éve nem iszik, és szívesen veszi, ha csatlakoznak hozzá: 2018-ban például 300 társa volt, korábbi alkoholisták, függők, vagy olyanok, akik a rehabilitációs központokban dolgoznak. Közülük sokan idén is visszatértek, erről is mesélt egy sztorit:

Tavaly volt egy fiú, aki 20 kilométernél többet életében nem futott. Jó évnek indult az idei számára, de aztán volt egy visszaesése, viszont most három hónapja megint nem iszik. Nagyon elszánt volt, azt mondta, 24 kilométerig meg sem áll. De nem szállt ki, végül 96 kilométert futottunk le közösen.

Engle idén a 27 órát három különböző etapban teljesítette és összesen 183 és fél kilométert tett meg ez idő alatt. Azt is mondta, hogy itt, ott vannak fájdalmai, de pár nap alatt kiheveri, a futást pedig folytatni szeretné. Reméli, hogy majd egy alkalommal 50 órát futhat már.

Nyitókép: David McNew/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik