Sport

Fucsovics Márton visszatér a Davis Kupa-csapatba

Fucsovics Márton, a legmagasabban jegyzett magyar teniszező visszatér a Davis Kupa-válogatottba, írja a Magyar Tenisz Szövetség hivatalos honlapja.

A döntése azt jelenti, hogy Köves Gábor szövetségi kapitány csapata a legerősebb összeállításban léphet pályára az ukránok elleni, budapesti találkozón szeptemberben.

Szeretnék segíteni a csapatnak, hogy jövőre legyen esélyünk kijutni a 18 csapatos világbajnokságra és az olimpiai kvalifikáció is fontos szempont volt a döntésemben. A siker érdekében előre kell tekintenem és csak az előttem álló feladatokra koncentrálok

– mondta Fucsovics Márton a döntése hátteréről.

Fucsovics nem akar békülni a szövetséggel
A szájába adtak olyan dolgokat, amit nem is mondott.

„Nagyon örülünk Marci döntésének. A visszatérése mindenképp előrelépést jelent, és reméljük, hogy a közte és a szövetség közötti fennmaradó további nyitott kérdéseket is sikerül megnyugtatóan rendeznünk. Úgy gondoljuk, hogy a magyar tenisz elsődleges érdeke, hogy a legjobb hazai játékos játsszon a nemzeti csapatban, és örülünk, hogy a visszatérésével új időszámítás indulhat e tekintetben is. A szövetség reméli, hogy a Davis Kupa-válogatott, illetve Marci olimpiai kvalifikációs tervei is sikerrel járnak majd” – mondta Szűcs Lajos, a Magyar Tenisz Szövetség elnöke.

Kiemelt kép: Daniel Bockwoldt / dpa / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik