Sport

Rasovszky Kristóf ezúttal a világkupán írt történelmet

Rasovszky Kristóf kirobbanó formában van idén. A kvangdzsui világbajnokság 5 kilométeres versenyét megnyerve a szakág első világbajnokává vált, majd július 22-én a világkupa aktuális állomásán is nyert.

Rasovszky Kristóf történelmi aranyat nyert a vizes vébén
A többiek nem bírták tartani a tempóját a hajrában. Székelyi Dániel hatodik lett.

A kanadai Lac-Mégantic városában megrendezett 10 kilométeres viadalon folytatta a sort a magyar nyíltvízi úszó, ahol szoros csatában, kevesebb mint két másodperccel előbb csapott célba, mint a második olasz Dario Verani.

Ezzel sorozatban a harmadik, pályafutása során már a hetedik világkupa-viadalán diadalmaskodott Rasovszky és az idei kiírásban a versenyek felét ő nyerte.

Összetettben is szépen elhúzott, de erre szüksége is van, mivel a Tajvanban sorra kerülő állomáson nem tud részt venni szeptemberben.

Próbáltam volna hátul menni, de két kilométer után éreztem, ez nem az én taktikám, nem tudom mi történik elöl, és ez zavart, úgyhogy gyorsan felegerésztem magam az élbolyba, a második helyre. Aztán amikor hat kilométernél frissítettem, utána hirtelen az élen találtam magam, és innentől nem akartam ezt a pozíciót feladni. Az utolsó egy kilométert kellett igazán megnyomni, mert az egyetlen bójás forduló a végén nagyjából 150 méterrel a cél előtt van, és tudtam, ha ott elsőnek tudok fordulni, akkor már csak kicsit kell kibírni a végéig. És ez be is jött

– értékelte a történteket a friss világbajnok.

A Magyar Úszószövetség a Facebook-oldalán közzétette továbbá, hogy Rasovszky az első úszó a világkupák történelmében, aki egy nyár alatt megnyerte mindkét kanadai viadalt, továbbá 2012 óta ő az első férfiversenyző, aki három egymást követő vk-futamon diadalmaskodott.

A nők versenyében Olasz Annát két olasz, a két évvel ezelőtti balatonfüredi világbajnokságon ezüstérmes Arianna Bridi és a legutóbbi vb-n, illetve az olimpián második Rachele Bruni előzte meg.

Világkupa, 6. állomás, Lac Megantic

Férfiak

1. Rasovszky Kristóf 2:06:46.3
2. Dario Verani (ITA) 2:06:48.1
3. Hau-Li Fan (CAN) 2:06:52.7

Nők

1. Arianna Bridi (ITA)  2:24:30.0
2. Rachele Bruni (ITA) 2:24:32.6
3. Olasz Anna 2:24:34.5

Kiemelt kép: MTI/Kovács Tamás

Ajánlott videó

Olvasói sztorik