Sport

Elengedték Kenderesit, hamarosan hazaér

A szexuális zaklatással vádolt 22 éves olimpiai és világbajnoki bronzérmes Kenderesi Tamást elengedték Dél-Koreában, így minden bizonnyal két nappal társai után érhet Budapestre, írja a HVG. A lap újságírója a magyar úszók szövetségi kapitányát kérdezte Kenderesi ügyéről, Sós Csaba azt mondta, az úszó csütörtökön jön valószínűleg haza. A kapitány utána viszont elárult néhány érdekességet is az ügyről.

A fegyelmi kérdés az elnök úr hatásköre, én mindig a gyerekért aggódok, először engem azért hívtak, hogy kórházban van, aztán kiderült, hogy nem. Ilyenkor nem jó, hogy összevissza beszélgetnek. Amikor már tudtuk pontosan, hogy miről van szó akkor végig kell várni, hogy mi a végeredmény, mert azért van itt ártatlanság vélelme és egy feltételezés is. Az biztos, hogy ha vétkes volt, akkor fegyelmi eljárás lesz ellene

– mondta Sós.

Amikor az újságíró rákérdez, hogy mi fér bele egy gőzkieresztésbe, a szövetségi kapitány először próbál óvatosan fogalmazni, majd egy meglepő kijelentést tesz.

Ez egy nagyon síkos talaj, ezzel nem szeretnék viccelni, mert ha komolyabb volt, én ugyan nem láttam a felvételt, akkor ő valóban hibás – vagy egyéb felfogásnál bűnös. Ugyanakkor nálunk azt mondták, hogy de hát ő pécsi, náluk bemennek a diszkóba, ez a köszönés

– mondta a 62 éves szakember.

Sós utána viszont az újságíró keresztkérdéseire többször is hangsúlyozza: ez nem kulturális különbség, nincsen olyan, ami belefér, ergo egy fenékre csapás teljességgel elfogadhatatlan magatartás.

Kiemelt fotó: MTI/Kovács Tamás

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik