Sport

Korábbi tanárnőjére emlékezik kendőjével a világ egyik legjobb úszója

Caeleb Dressel, az amerikaiak 22 éves úszóklasszisának van egy kabalája. A sportoló minden egyes versenyére magával visz egy kendőt, amivel egy korábbi tanárjára emlékezik, aki 2017-ben, 62 évesen halt meg mellrákban.

Dressel és a matektanárnő között mindig is szoros volt a kötelék: Claire McCool sokat segített az úszónak a nehéz időkben, amikor utóbbi még a sporttól is eltávolodott. Saját bevallása szerint meg kellett küzdenie akkor a démonaival, ekkor bízott meg McCoolban, aki aztán ott volt vele minden versenyén.

McCoolnál 2015-ben diagnosztizálták a mellrákot, onnantól kezdve már csak a tévében követte Dresselt. Az úszó már ekkor is rendre üzent neki, a tanárnő halálakor pedig kapott egy kendőt McCool férjétől, aki mindenképpen akart valami személyes tárgyat adni Dresselnek. Ezt viszi magával minden versenyen az amerikai, azt mondta, karrierje végéig.

Ott voltam a halálos ágyánál. Még akkor is a világ legerősebb nője volt, akit valaha láttam

mondta Dressel korábban.

A kétszeres olimpiai és tízszeres világbajnok Caeleb Dressel legutóbb a 100 pillangó elődöntőjében vitte magával a kendőt, amin 49.50-es idővel megdöntötte Michael Phelps 2009-es, cáparuhás világrekordját. Természetesen elsőként jutott be a döntőbe, Milák Kristóf – aki 200 pillangón döntött Phelps-rekordot – harmadik idővel finalista, Cseh László a tizedik lett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik