Sport

Milák: Szerettem volna jót úszni, de azért nem ennyire

Ahogyan arról írtunk, Milák Kristóf már az elődöntőben megmutatta, hogy a 200 méteres pillangóúszás aranyérméért utazott el a kvangdzsui vizes világbajnokságra:

1:52.96-os ideje a világ idei legjobbja, ez az eredmény Rióban olimpiai bajnoki címet ért volna, és nem sokkal marad el Cseh László 2008-as pekingi Európa-csúcsától (1:52.70) sem.

Milák brutális úszással jutott döntőbe 200 pillangón
A világ idei legjobb idejét repesztette, nem volt kérdés, hogy ott lesz a fináléban. Nagyon kiemelkedik egyelőre a mezőnyből.

Így természetesen első helyen jutott be a szerdai döntőbe, ráadásul 2,3 másodperccel gyorsabb volt a teljes mezőnynél. Az elődöntő után az M4 Sportnak elmondta, mindent nagyjából így tervezett.

Szerettem volna kicsit erősebben úszni a reggelihez képest, hogy majd jobban érezzem az iramot holnap délután. Tudtam, hogy Chad mellettem lesz, és hogy majd elmegyek vele. Bírta úgy 125-ig, szerintem még van benne. Tudtam, hogy nekem még mennem kell. Jobbat szerettem volna úszni a reggelinél, nem ilyen jót azért…

– mondta Milák, akinek arra törekedett, hogy az egész úszása jobb legyen annál, mint amit az előfutamban nyújtott.

Technikailag nem mondható jónak, mert a ritmusomban volt egy kis változás, most egy kicsit feszesebb volt, görcsösebb, de a fordulóim sokkal jobbak voltak.

Végül felvetették neki, hogy két éve erre a 200-as döntőre vár, és vajon felkészült-e:

Fejben 99 százalékban vagyok felkészülve [a döntőre], testben meg egy olyan 90 százalékban.

A másik magyar, Kenderesi Tamás 1:56.25-tel csapott célba, ami holtversenyben a nyolcadik legjobb volt az elődöntőkben. Rá így szétúszás vár majd a bolgár Antani Ivanov ellen, ami a szerdai program nyitánya lesz.

Vicces lenne most újra úszni… Sajnos nem tudtam ritmust váltani, azt hittem, sokkal jobbat fogok úszni

– mondta az MTI-nek.

Eredmény – vizes világbajnokság, 200 m pillangó, elődöntők

1. Milák Kristóf 1:52.96

2. Zach Harting (amerikai) 1:55.26

3. Daija Szeto (japán) 1:55.33

…8. Kenderesi Tamás és Antani Ivanov (bolgár) 1:56.25 

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik