Sport

Vívó-vb: beleszaladtak a késbe, kiestek a tőrözőlányok

A Kreiss Fanni, Kondricz Kata, Lupkovics Dóra és Mohamed Aida alkotta magyar női tőrválogatott Thaiföld ellen kezdte meg a csapatküzdelmeket vasárnap reggel a BOK-csarnokban zajló budapesti vívó-világbajnokságon. A legjobb 16 közé jutásért Kreiss szerzett vezetést, és mivel Kondricz nullázta ellenfelét, Mohamed Aida pedig 5:4-re hozta a kötelezőt, három asszó után 15:6-ot mutatott az eredményjelző. A második kör után már 30:7-re vezettünk és végül rendkívül könnyedén, 45:12-el jutott tovább a magyar női tőrválogatott.

Krimibe illő csata végén lett világbajnok Siklósi Gergely
Egészen szenzációs, honnan jött vissza a magyar párbajtőröző.

Korábban elképzelhetetlen lett volna, hogy a magyar női tőrözőknek gondot okozzon a következő ellenfél, Kanada. Ehhez képest az észak-amerikai ország válogatottja momentán sokkal jobb a magyarnál. Ha a világranglista állását nézzük feketén-fehéren az látszik, a legmagasabban jegyzett magyar, a 19. Kreiss Fannit két hellyel megelőzve 17. a kanadai  Jessica Zi Jia Gou. Ahogy a 26. Eleanor Harvey, a 32. Kelleigh Ryan, és a 46. Alanna Goldie is megelőzi a második legjobb Mohamed Aidát (50.), és az összes többi magyart világranglistán.

Így aztán a papírforma szerint bravúrra lett volna szükség a legjobb nyolc közé jutáshoz, ami vasárnap délelőtt elmaradt. 

Kreiss ennek ellenére győzelemmel kezdett és Kondricz is jól tartotta magát, de a második hármas kör után már három tussal vezetett Kanada. A befejező kör első embere Mohamed Aida ekkor beleszaladt a késbe, 6:-ra kikapott, amellyel 30:21-re elhúzott Kanada, amely végül 45:25-re kiütötte a magyar lányokat. Válogatottunk a 9-16. helyért folytathatja.

(Kiemelt képen a magyar csapat legjobbja, Kreiss Fanni Fotó: MTI/Czagány Balázs)

Vívó-vb, női tőr, csapatverseny

32-között:
Magyarország–Thaiföld 45:12
16-között:
Magyarország–Kanada 25:45

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik